αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕθνική Τράπεζα: Κλείνει και άλλα καταστήματα και διώχνει υπαλλήλους χωρίς μεγάλα «μπόνους» αυτή τη φορά

Εθνική Τράπεζα: Κλείνει και άλλα καταστήματα και διώχνει υπαλλήλους χωρίς μεγάλα «μπόνους» αυτή τη φορά

Η επίλυση του ζητήματος του επικουρικού ταμείου των συνταξιούχων της Εθνικής τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ), η μείωση των κόκκινων δανείων, αλλά και το στοίχημα διατήρησης της θυγατρικής της στα Σκόπια αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για την διοίκηση της τράπεζας τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του Επικουρικού ταμείου βρίσκεται σε διαβούλευση με την κυβέρνηση και η πλευρά της τράπεζας προτείνει στους 16.000 συνταξιούχους να δεχθούν 50% μείωση της επικουρικής τους σύνταξης (σ.σ. την οποία δεν λαμβάνουν εδώ και ένα έτος όταν η τράπεζα διέκοψε την επιδότηση του ταμείου).

Από την πλευρά της κυβέρνησης έχει προταθεί οι εν λόγω συνταξιούχοι να μεταβιβαστούν στον Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο, ωστόσο η τράπεζα πρέπει να καταλάβει τα οφειλόμενα. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με την τράπεζα να ξεκαθαρίζει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πως δεν θα καταβάλει τα αναδρομικά και πως η δικαιοσύνη θα αποφασίσει υπέρ της τράπεζας.

Όσον αφορά στον αριθμό των καταστημάτων που θα παραμείνουν εν λειτουργία, η τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει περαιτέρω μείωση του δικτύου των καταστημάτων της. Στόχος είναι να λειτουργούν 400 καταστήματος στο τέλος του 2019, ενώ εξετάζει νέο πρόγραμμα αποχώρησης του προσωπικού. Το τελευταίο αφορά σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, αλλά η δομή του οποίου θα διαφέρει από τα προηγούμενα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Θα στηρίζεται στην κάλυψη των αναγκών (σ.σ. περίθαλψης, ενσήμων) του εργαζόμενου για όσο χρόνο απομένει να βγει στην σύνταξη. Κι αυτό διότι το πρόγραμμα θα αφορά εργαζόμενους 50 ετών και άνω. Οσο για τις χρηματικές απολαβές, αυτές θα είναι όσες προβλέπονται από την νομοθεσία.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + ten =