αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕθνική Τράπεζα και ΕΤΕπ συνεργάζονται και δίνουν χρηματοδοτήσεις ως 200 εκατ. ευρώ σε ΜμΕ

Εθνική Τράπεζα και ΕΤΕπ συνεργάζονται και δίνουν χρηματοδοτήσεις ως 200 εκατ. ευρώ σε ΜμΕ

Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους έως 200 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με σκοπό την αύξηση των εκταμιεύσεων προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η οποία εντάσσεται στις δράσεις του σχεδίου Γιούνκερ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Εθνική Τράπεζα θα εκδώσει στις 30 Ιουλίου νέες σταθερού επιτοκίου καλυμμένες ομολογίες πενταετούς διάρκειας ύψους €200 εκατ., από το δεύτερο πρόγραμμα έκδοσης καλυμμένων ομολογιών. Το κουπόνι των ομολογιών έχει οριστεί σε ετήσιο 1,85%.

Οι καλυμμένες ομολογίες αναμένεται να λάβουν πιστοληπτικές διαβαθμίσεις ΒΒΒ- από την Standard and Poor’s’, BB- από την Fitch και Ba2 από την Moody’s. H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αγοράσει αρχικά €100 εκατ. καλυμμένων ομολογιών, ενώ η Εθνική Τράπεζα θα διακρατήσει €100 εκατ. καλυμμένων ομολογιών.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Εθνική Τράπεζα συμφώνησαν, ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δύναται να αγοράσει τις διακρατούμενες καλυμμένες ομολογίες ύψους €100 εκατ. κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών.

Η συναλλαγή εντάσσεται στην στρατηγική της Τράπεζας που στοχεύει στην αύξηση των εκταμιεύσεων προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, μέσω της συναλλαγής η Εθνική Τράπεζα αυξάνει τη μέση διάρκεια της χρηματοδοτικής της δομής και βελτιώνει την διάρθρωση καθώς και επιμέρους δείκτες της ρευστότητάς της.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 16 =