αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕθελούσια έξοδο ξεκινά η ΔΕΗ

Εθελούσια έξοδο ξεκινά η ΔΕΗ

Πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης για εργαζόμενους στις λιγνιτικές μονάδες έθεσε σε εφαρμογή η διοίκηση της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου και των ορυχείων του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσης έκανε γνωστό στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. της επιχείρησης Νίκο Φωτόπουλο και Παντελή Καραλευθέρη την πρόταση για χορήγηση επιπλέον ποσού 20.000 ευρώ για όσους έχουν θεμελειωμένο πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα, προκειμένου να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αφορά περί του 700 με 1.000 εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Και πρόκειται για εκείνους που εργάζονται στο Λιγνιτικό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας (δηλαδή όλες τις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία), καθώς και τις θυγατρικές εταιρίες Λιγνιτική Μελίτης και Λιγνιτική Μεγαλόπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των 20.000 ευρώ, όσοι φεύγουν με σύνταξη από την εταιρεία λαμβάνουν και 15.000 ευρώ νόμιμη αποζημίωση.

Πηγές θέλουν το πρόγραμμα εθελουσίας να αφορά την προαναφερόμενη κατηγορία των εργαζομένων και να ισχύει για φέτος. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και τα ορυχεία απασχολούνται περί τα 4.500 άτομα. Ουσιαστικά αφορά έναν στους τέσσερις εργαζομένους.

Η διοίκηση της εταιρείας με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει σημαντική εξοικονόμηση μισθολογικού κόστους. Το πρόγραμμα εθελουσίας έρχεται ως αποτέλεσμα και της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της πλειοψηφίας των λιγνιτικών σταθμών έως το 2023.

Η ΓΕΝΟΠ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «θετική» την πρόταση της διοίκησης. Κι επιπλέον κάνει γνωστά τα εξής: «Η πρόταση που υπέβαλε ο κ.Στάσσης αναμένεται πως θα επικυρωθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας (2/6/2020) ενώ οι συνάδελφοι μισθωτοί (από τις παραπάνω μονάδες) που πληρούν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης θα μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους έως τις 30/6/2020 ώστε να έχουν αποχωρήσει έως τις 30/10/2020. Αυτό σημαίνει πως οι μετακινήσεις προσωπικού από το Ορυχείο Αμυνταίου θα αρχίσουν μετά την 1η Ιουλίου 2020».

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 16 =