αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕδώ είναι 5 τρόποι για να βρεις τον «μεγάλο σκοπό» στη ζωή σου

Εδώ είναι 5 τρόποι για να βρεις τον «μεγάλο σκοπό» στη ζωή σου

Σίγουρα θα το έχεις ακούσει ως συμβουλή καριέρας: Για να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις πρέπει να έχεις έναν «μεγάλο σκοπό». Μια αποστολή. Η οποία φυσικά είναι διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο. Έτσι θα ξεπεράσεις ακόμα και τις μεγάλες δυσκολίες, και θα βαδίσεις προς τον στόχο σου.

Aλλά γιατί μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τον σκοπό τους ενώ οι περισσότεροι περνούν όλη τους τη ζωή ψάχνοντας; Υπάρχει κάποιο μυστικό για να βρείτε τον εσωτερικό σας σκοπό ή το νόημα της ζωής; Είναι ο σκοπός υπερεκτιμημένος μήπως;

Ο σκοπός μπορεί να βρεθεί σε κάθε κατάσταση στη ζωή, ακόμη και κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Αρκεί να κινηθείς σωστά. Μόλις βρείτε το νόημά σας, η ταλαιπωρία μπορεί να μετατραπεί σε θρίαμβο.

Εδώ είναι 5 τρόποι για να βρεις τον «μεγάλο σκοπό» σου. Έτσι όπως τους διαβάσαμε στην αμερικανική Thrive Global.

1. Ο πόνος, ο σκοπός και η πρόοδος συσχετίζονται. Όλοι θα υποστούμε πόνο στη ζωή μας — είτε είναι αρρώστια, είτε μια διαλυμένη σχέση, είτε μια δουλειά που σας κουράζει —  ο πόνος σε κάποια μορφή είναι αναπόφευκτος και πάντα παρών. Ο πόνος μας βοηθά να ανακαλύψουμε τη δύναμή μας και να αυξήσουμε την αντοχή μας. Ο πόνος μας βοηθά να ωριμάσουμε και να δούμε τον κόσμο διαφορετικά. Ο πόνος μας διδάσκει αυτό που η ευχαρίστηση δεν μπορεί ποτέ. Μια οδηνηρή εμπειρία μπορεί να σου δώσει χρήσιμα μαθήματα και να βρεις τον μεγάλο σκοπό σου.

2. Ο σκοπός δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο. Μπορεί να είναι μια μικρή πράξη καλοσύνης, που γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, με μεγάλη αγάπη. Όσο κάνουμε ό,τι είναι χρήσιμο στους άλλους, όσο κάνουμε τη διαφορά σε τουλάχιστον ένα άτομο, θα είμαστε ευτυχισμένοι και η ζωή μας θα έχει ένα σκοπό.

3. Ακόμα κι αν βρεις τον σκοπό σου, δεν πρόκειται να έχεις μόνιμα… γαλήνη και ευδαιμονία. Ποτέ μην υποθέτετε ότι μόλις βρείτε τον σκοπό σας, θα είναι εύκολα όλα στο εξής. Στην πραγματικότητα, οι προκλήσεις θα αυξηθούν. Το δύσκολο κομμάτι του να ακολουθείς τον σκοπό σου, είναι οι περισπασμοί που θα υπάρχουν. Όλοι θα σε τραβήξουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Το να έχεις ξεκάθαρη εστίαση στον σκοπό είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις όλες τις προκλήσεις.

4. Ο σκοπός θα σου έρθει μόνο όταν τον επιδιώκεις. Ο σκοπός είναι κάτι που πρέπει να κερδίσεις. Εργαστείτε για αυτό και να είστε έτοιμοι για αυτό. Όπως λένε, «η τύχη ευνοεί το προετοιμασμένο μυαλό», το ίδιο είναι… αν ψάξεις τον σκοπό σου και δουλέψεις προς αυτόν, θα τον βρεις. Ή όπως λένε, «ο σκοπός θα σε βρει».

5. Ο σκοπός είναι να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Η εύρεση του σκοπού σας ουσιαστικά συνοψίζεται στο να βρείτε αυτά τα ένα ή δύο πράγματα που είναι μεγαλύτερα από τον εαυτό σας και μεγαλύτερα από τους γύρω σας. Κάντε την ερώτηση: Ποια είναι η κληρονομιά που θα αφήσεις; Τι θα πουν οι άνθρωποι για σένα όταν ”φύγεις”; Φαντάσου έναν κόσμο χωρίς τον εαυτό σου και τα ίχνη που θέλεις να αφήσεις πίσω σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίζεις το παράλληλο project σου σαν κανονική επιχείρηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =