αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕγκαίνια για το Kassiopi Project στην Κέρκυρα

Εγκαίνια για το Kassiopi Project στην Κέρκυρα

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του επιχειρηματικού προγράμματος Kassiopi Project της εταιρείας NCH Capital στον Ερημίτη.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν οι υπουργοί, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσου Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ενώ το παρών έδωσε και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, καθώς η επένδυση είναι αμερικανικών συμφερόντων. Τον πρωθυπουργό προλόγισε ο κ. Σάντης, εκπρόσωπος της εταιρείας ο οποίος περιέγραψε και το είδος της επένδυσης.

Πρόκειται για μια επένδυση άνω των 120 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 495 στρεμμάτων, με τη δόμηση να ανέρχεται στο 7%. Κατά την κατασκευή της επένδυσης θα δημιουργηθούν, όπως είπε ο πρωθυπουργός, 1.000 νέες θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία της 500 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα πολυτελές θέρετρο με ξενοδοχείο 5 αστέρων, με 90 δωμάτια και 76 σουίτες καθώς και μέχρι 40 αραιοκατοικημένες πολυτελείς επαύλεις. Επίσης στην επένδυση περιλαμβάνεται και μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών δυναμικότητας περίπου 60 θέσεων με δυνατότητες εφοδιασμού των σκαφών.
Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε δύο φορές στις αντιδράσεις που υπάρχουν για την επένδυση, επισημαίνοντας ότι όποιες έννομες ενστάσεις κρίνονται από τη δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι αντίστοιχες επενδύσεις μπορούν να αναδείξουν το ίδιο το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 9 =