αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕΒΕΑ: Σχεδόν τριπλάσιες οι συστάσεις επιχειρήσεων σε σχέση με τις διαγραφές το 2022- Ποια είναι η πιο δημοφιλής μορφή

ΕΒΕΑ: Σχεδόν τριπλάσιες οι συστάσεις επιχειρήσεων σε σχέση με τις διαγραφές το 2022- Ποια είναι η πιο δημοφιλής μορφή

Συνολικά 7.397 νέες επιχειρήσεις εγγράφηκαν στο ΕΒΕΑ το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, ενώ διαγράφηκαν 2.403. Το 2021 είχαν εγγραφεί 6.759 νέες επιχειρήσεις, ενώ είχαν διαγραφεί 2.071.

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες που δημιούργησαν η ενεργειακή ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων, τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου στο ΕΒΕΑ επιβεβαιώνουν ότι το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καθώς οι συστάσεις επιχειρήσεων όλων των μορφών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ήταν σχεδόν τριπλάσιες από τις διαγραφές», σημείωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη  Εφραίμογλου.

ΕΒΕΑ: Τριπλάσιες οι συστάσεις επιχειρήσεων σε σχέση με τις διαγραφές το 2022-1

Όπως τονίζει η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία όσον αφορά την έναρξη επιχειρήσεων υπό την μορφή Α.Ε., αφού το θετικό ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών ενισχύθηκε περαιτέρω, από 589 το 2021 σε 771 το 2022 στη συγκεκριμένη κατηγορία.

«Πρόκειται για σημαντική πρόοδο, η οποία θα πρέπει να διατηρηθεί στο επόμενο διάστημα», επισημαίνει η κα Εφραίμογλου. Όπως τονίζει, «ο στόχος αυτός προϋποθέτει τη συνέχιση της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας, την επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος, ώστε να διασφαλιστεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, την επιτάχυνση της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του νέου ΕΣΠΑ, με έμφαση στην ενδυνάμωση των ΜμΕ, τη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και βεβαίως τη συνέχιση των παρεμβάσεων για τη στήριξη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ενάντια στο εισαγόμενο κύμα ακρίβειας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eighteen =