αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είστε μόλις 10 εκατομμύρια και μας έχετε κάνει άνω-κάτω στη ναυτιλία»: Τα λόγια των Κινέζων προς Έλληνα πλοιοκτήτη

«Είστε μόλις 10 εκατομμύρια και μας έχετε κάνει άνω-κάτω στη ναυτιλία»: Τα λόγια των Κινέζων προς Έλληνα πλοιοκτήτη

Σε συνεχή ανοδική τροχιά είναι η ελληνική ναυτιλία. Όπως γράφαμε πριν μερικές ημέρες, ο ελληνόκτητος στόλος παραμένει πρώτος σε αξίας παγκοσμίως. Σύμφωνα με την VesselsValue που εξέδωσε το ετήσιο World Fleet Values Ranking, η αξία του αυξήθηκε κατά $5 δις κυρίως λόγω της αύξησης της αξίας των tankers αλλά και των αυξημένων παραγγελιών LNG και ξεπέρασε τα $105 δις, αποτελώντας μία ακόμη απόδειξη για την υπεροχή και την δυναμική παρουσία των Ελλήνων πλοιοκτητών στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στίβο.

Πιο αναλυτικά, η αξία του ελληνόκτητου στόλου LNG αποτελεί την μεγαλύτερη στο κόσμο και αυξήθηκε από τα $13 δις στις αρχές του 2018 στα $18,4 δις.

Τώρα έρχεται μια ακόμα δήλωση, να καταδείξει το πως βλέπουν οι ξένοι την ελληνική ναυτιλία. Τι δήλωσε ο εφοπλιστής και πλοιοκτήτης, Γιώργος Προκοπίου: «Η ναυτιλία είναι μέσα στις φλέβες μας. Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό πλοίων στον κόσμο παρ’ ότι είναι μία πολύ μικρή χώρα. Σε συζητήσεις που έχω με τους Κινέζους σε πολύ υψηλό επίπεδο μου έχουν πει: «Σκέψου να ήσασταν 100 εκατομμύρια τι θα κάνετε. Τώρα είστε μόλις 10 εκατομμύρια και μας έχετε κάνει άνω-κάτω στη ναυτιλία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =