05/12/24

Είσαι startupper; Εδώ είναι οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να έχεις πάντα χρήματα στην τσέπη σου

Είναι λογικό όταν ξεκινάς μια startup, να μην έχει αμέτρητα χρήματα στον λογαριασμό σου. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί από την οικονομική κρίση. Αυτό σημαίνει ότι, ειδικά τον πρώτο καιρό, πρέπει να είσαι προσεκτικός με το πως διαχειρίζεσαι τα χρήματα σου. Αφού αν τα χρήματα τελειώσουν, τότε η κατάσταση θα γίνει δύσκολη.

Πρέπει πάντα να κοιτάς για την καλύτερη προσφορά. Είτε πρόκειται για για τα τρόφιμα που θα έχεις στο γραφείο της εταιρίας σου, είτε για την επόμενη συνάντηση που θα κάνεις σε κάποιο εστιατόριο. Όλα μετράνε. Αφού έχεις να διαχειριστείς περιορισμένα χρήματα. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει τις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να έχεις πάντα λεφτά στην τσέπη σου.

1# Μην χρησιμοποιείς τους «μεγάλους»: Όταν ξεκινάς, μην πας να συζητήσεις οποιεσδήποτε συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες, γιατί είναι πιθανό να κλείσεις deals με κακούς για εσένα όρους (και να δώσεις χρήματα). Από την άλλη, είναι καλύτερο να αναζητήσεις άλλες startups και ευκαιρίες συνεργασιών εκεί. Αυτές ίσως θα σου δώσουν την δυνατότητα για «ανταλλαγή υπηρεσιών» χωρίς χρηματικό κόστος.

2# Βρες τα αδύναμα σημεία: Όταν μια άλλη εταιρία δεν έχει πολλούς πελάτες, είναι πιο πιθανό να κλείσει μια συμφωνία μαζί σου. Για να αξιοποιήσει την υπηρεσία σου. Βρες λοιπόν επιχειρήσεις που έχουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, και προσέγγισε τες για να το λύσεις. Είναι σημαντικό αν καταφέρεις να κλείσεις κάποιες γρήγορες συμφωνίες.

3# Σκέψου μακροπρόθεσμα: Πέρα από τις γρήγορες συμφωνίες, πρέπει να έχεις και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Φρόντισε να έχεις καλές σχέσεις με τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι. Όλοι αναζητούν μόνιμες σχέσεις. Και είναι αυτές που μπορούν να σου φέρουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη όσο περνά ο καιρός.

Γιάννης Μπελεγρίνης
Γιάννης Μπελεγρίνης
Ο Γιάννης Μπελεγρίνης είναι δημοσιογράφος και ιδρυτής του itspossible.gr. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή, κάνοντας την πρακτική του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο τμήμα του οικονομικού ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ όπως η Huffington Post Greece, ο Όμιλος του ANT1 και το Startup.gr.

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + eight =