αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι στο σωστό μονοπάτι στην καριέρα σου; Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 3 ερωτήσεις

Είσαι στο σωστό μονοπάτι στην καριέρα σου; Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 3 ερωτήσεις

Μπορεί να είσαι μπερδεμένος σε μικρή ηλικία. ‘Η σε λίγο μεγαλύτερη. Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί αν είμαστε στο σωστό επαγγελματικό μονοπάτι. Δεν αρκεί απλά ένας καλός μισθός ή ένας ωραίος επαγγελματικός τίτλος. Πρέπει όλο αυτό που κάνεις να σε αντιπροσωπεύει.

Και πως θα γνωρίζεις κάτι τέτοιο; Η αμερικανική Thrive Global παραθέτει 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, και μπορούν να σου δείξουν αν είσαι στο στο σωστό επαγγελματικό μονοπάτι.

1# Σε τι είμαι καλός;

Συνεχώς σας λένε να βρείτε το πάθος σας. Αλλά το πάθος δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με την επιτυχία. Θα μπορούσατε να είστε απίστευτα παθιασμένοι με κάτι, αλλά να συνειδητοποιήστε ότι είστε ταλαντούχοι σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Δες λοιπόν σε τι έχεις ταλέντο. Επίσης, ποτέ δεν είναι αργά (ή νωρίς!) για να ζητήσετε βοήθεια. Εάν δεν είστε σίγουροι σε τι είστε καλοί ή φοβάστε να αφήσετε το πάθος σας, δοκιμάστε να ζητήσετε συμβουλές από φίλους, μέντορες, οικογένεια ή έναν career coach.

2# Σε τι μου λένε οι άνθρωποι ότι είμαι καλός;

Μπορεί να μην ξέρετε σε τι είστε καλός… αλλά οι άλλοι άνθρωποι το βλέπουν σε εσάς. Οι φίλοι σας έρχονται σε εσάς για συγκεκριμένες συμβουλές; Σας ζητούν οι άνθρωποι να τους διδάξετε κάτι; Για τι σας επαινούν οι συνάδελφοί σας ή οι καθηγητές σας; Μην τυφλώνεστε τόσο από το πάθος σας ώστε να παραβλέψετε αυτό που είστε. Ο κόσμος σας δίνει συνεχώς στοιχεία που δείχνουν τα ταλέντα σας… Στο χέρι σας είναι να είστε ανοιχτοί σε αυτά και να κινηθείτε σωστά στη συνέχεια.

3# Τι με κρατάει πίσω;

Ο μέσος άνθρωπος κάνει από 12.000 έως 60.000 σκέψεις την ημέρα. Δυστυχώς, το 80% αυτών των σκέψεων είναι αρνητικές και το 95% είναι επαναλαμβανόμενες. Αυτό σημαίνει ότι έχετε δεκάδες χιλιάδες επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις που… κολυμπούν στο μυαλό σας μέρα με τη μέρα. Ίσως η μεγαλύτερη αρνητική σκέψη; «Δεν είμαι αρκετά καλός». Αυτή η σκέψη σας εμποδίζει να προσπαθήσετε και να ευδοκιμήσετε. Η επαναλαμβανόμενη αρνητική συζήτηση με τον εαυτό σας μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, επιθετικότητα και κακή απόδοση στην εργασία. Έχετε τον έλεγχο και μπορείτε να αλλάξετε τα μοτίβα των σκέψεών σας για να οδηγηθείτε στην επιτυχία. Αμφισβητήστε τις σκέψεις σας, βουτήξτε στο «γιατί» νιώθετε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, και έτσι θα μπορέσετε να ξεκλειδώσετε την καριέρα που σας ταιριάζει πραγματικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μόνη θέση που έχει σημασία είναι η 1η»: Δέκα φράσεις του Max Verstappen

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − twelve =