αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι σε καλό δρόμο: 4 σημάδια που δείχνουν ότι γίνεσαι σταδιακά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Είσαι σε καλό δρόμο: 4 σημάδια που δείχνουν ότι γίνεσαι σταδιακά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Φανταστήκατε ποτέ την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας; Είναι πιο ευγενικός, πιο έξυπνος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση; Αλλά πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν μετατρεπόμαστε σε αυτό το άτομο;

Μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά υπάρχουν 4 σαφή σημάδια που θα μπορούσαν να δείξουν ότι πλησιάζετε στο να γίνετε η καλύτερη version του εαυτού σας.

1. Αγκαλιάζετε την αλλαγή

Η αλλαγή μπορεί να είναι αγχωτική, σωστά; Όλοι νιώθουμε άνετα να τηρούμε αυτά που ξέρουμε. Αλλά αν θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, μάλλον πρέπει να συμβαδίσεις με την αλλαγή.

Εάν αναλάβετε νέα challenges, δοκιμάζετε διαφορετικά πράγματα ή απλώς είστε ανοιχτοί σε απροσδόκητες αλλαγές στη ζωή σας, αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα.

Σημαίνει ότι δεν αφήνεις τον φόβο να σε κρατήσει πίσω. Αντίθετα, βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου και εξελίσσεσαι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Θυμηθείτε, η αλλαγή είναι η μόνη… σταθερά στη ζωή. Αν δεις τον εαυτό σου να την αγκαλιάζει αντί να τρέχει μακριά, είσαι στο σωστό δρόμο.

2. Αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις πράξεις σας

Καθώς μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, μαθαίνουμε ότι η ανάληψη ευθύνης για τις πράξεις μας είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κομμάτι της ζωής. Είναι σημαντικό να σταματήσουμε να κατηγορούμε τους άλλους ή να παραθέτουμε συνεχώς δικαιολογίες για τα λάθη μας.

Έτσι θα μπορέσεις να εξελιχθείς και να φέρεις καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Επομένως, εάν διαπιστώνετε ότι είστε πλέον υπεύθυνοι για τις ενέργειες και τις αποφάσεις σας, αυτό είναι άλλο ένα σημάδι στη λίστα μας, που δείχνει ότι γίνεστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Δείχνει ότι αναπτύσσεστε και μαθαίνετε από τα λάθη σας – και αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός.

3. Θέτετε όρια

Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα και να λες «ναι σε όλα». Και είναι ένα μεγάλο λάθος. Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

Το να πει «όχι» δεν είναι απλά ΟΚ, αλλά και απαραίτητο.

Ξεκίνα να βάζεις όρια – είτε αφορούν το χρόνο σου, τις σχέσεις σου ή τη δουλειά σου – και θα δεις την τεράστια αλλαγή. Θα πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου.

4. Μαθαίνεις συνεχώς

Ο δρόμος για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας περνά μέσα από την συνεχή μάθηση.

Εάν αναζητάτε συνεχώς γνώση, εξερευνάτε νέες έννοιες ή απλώς προσπαθείτε να κατανοήσετε τον κόσμο λίγο καλύτερα, σίγουρα κάνετε βήματα προς τον καλύτερο εαυτό σας.

Αλλά εδώ είναι ένα επίσης ενδιαφέρον γεγονός: Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το να μαθαίνεις κάτι νέο μπορεί πραγματικά να σε κάνει πιο ευτυχισμένο.

Όταν μαθαίνουμε, ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει ντοπαμίνη – τη χημική ουσία της «θετικής αίσθησης». Έτσι, όχι μόνο αναπτύσσεστε ως άτομο, αλλά τονώνετε και τη διάθεσή σας!

Η συνεχής μάθηση δείχνει ότι είστε περίεργοι, ανοιχτόμυαλοι και προσπαθείτε πάντα να βελτιώνεστε.

Δείχνει ότι δεν είστε ικανοποιημένοι με το να μένετε εκεί που είστε, αλλά πάντα ψάχνετε τρόπο για να προχωρήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 7 =