Μήπως το «συγγνώμη που άργησα» το λες πιο συχνά… απ’ το καλημέρα; Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με τον χρόνο; Κανείς δεν θέλει να τον στήνουν σε ραντεβού. Κανείς. Είτε πρόκειται για προσωπικό ραντεβού, πόσω μάλλον για επαγγελματικό.
Αλλά τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 5 tips για να κόψεις αυτή την κακή συνήθεια.
Πες… ψέματα στον εαυτό σου
Αν αργείς συνεχώς στα ραντεβού, υπάρχει μια… πονηρή κίνηση που μπορείς να κάνεις. Πες ένα μικρό ψέμα στον εαυτό σου. Βάλε την ώρα του ραντεβού ή της συνάντησης στο ημερολόγιό σου 15 λεπτά νωρίτερα από ό,τι είναι πραγματικά. Έτσι είναι πιο πιθανό να φτάσεις στην ώρα σου.
Χρονομέτρησε τον εαυτό σου
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο καιρό χρειάζεται πραγματικά για να κάνουν ντους, να ντυθούν κ.λπ. Για αυτό βγαίνουν εκτός πλάνου. Μια φορά λοιπόν δοκίμασε να χρονομετρήσεις τον εαυτό σου. Για να καταγράψεις πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να προετοιμαστείς για να πας στη δουλειά ή σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Μετά θα μπορείς να κάνεις καλύτερο υπολογισμό.
Οργάνωσε τον χώρο σου
Να έχετε πάντα πράγματα όπως κινητά τηλέφωνα και κλειδιά στο ίδιο μέρος, ώστε να μην χρειάζεται να τα ψάχνετε όταν πρόκειται να βγαίνετε έξω. Πόσοι όμως από εμάς το κάνουμε;
Προετοιμαστείτε, για να σταματήσετε να καθυστερείτε
Την ημέρα πριν από ένα ραντεβού, συγκεντρώστε όλα όσα θα χρειαστείτε (έγγραφα, ένα βιογραφικό, ιατρικά αρχεία κ.λπ.) και βάλτε τα κοντά στην πόρτα ή έστω μέσα στην τσάντα σας.
Βάλε προτεραιότητες
Αντί να κάνετε μια εργασία της τελευταίας στιγμής που θα μπορούσε να σας κάνει να καθυστερήσετε, για παράδειγμα, σε ένα πάρτι, φύγετε νωρίς από το σπίτι και σχεδιάστε να κάνετε την δουλειά όταν επιστρέψετε. Αυτό μπορεί να είναι μια κλήση, να γράψετε ένα email και άλλα.