αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι ο τύπος που πάντα αργεί; Εδώ είναι 4 κινήσεις για να το διορθώσεις

Είσαι ο τύπος που πάντα αργεί; Εδώ είναι 4 κινήσεις για να το διορθώσεις

Όλοι έχουμε αυτό τον φίλο που… πάντα αργεί. Είτε πρόκειται για μια επαγγελματική συνάντηση, είτε για μία χαλαρή συνάντηση για καφέ. ‘Η μπορεί να είσαι εσύ αυτός. Ακόμα χειρότερα- γιατί τότε ακούς μόνιμα τα παράπονα των άλλων. Αλλά πως μπορεί να διορθώσει κάποιος αυτό το πρόβλημα; Εδώ είναι 4 απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Μάθε να υπολογίζεις την ώρα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις να υπολογίζεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις καθημερινά πράγματα όπως το να πας στη δουλειά, να ετοιμαστείς, να κάνεις μπάνιο κτλ. Έτσι θα ξέρεις τι ώρα πρέπει να φεύγεις απ’ το σπίτι. Αυτό που επισημαίνει η συγγραφέας του βιβλίου “Never Be Late Again: 7 Cures for the Punctually Challenged”, Diana DeLonzor, είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ένα «μαγικό τρόπο σκέψης». Έτσι αν κάποτε, πριν από 10 χρόνια τους έπαιρνε 20 λεπτά να πάνε απ’ τη μια περιοχή στην άλλη εξακολουθούν να πιστεύουν το ίδιο, παρόλο που πλέον τις περισσότερες φορές χρειάζονται μισή ώρα.

Μην τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή

Μια άλλη συνηθισμένη αιτία που πολλοί άνθρωποι αργούν στα ραντεβού τους ή να πάνε στη δουλειά είναι ότι το πρωί προσπαθούν να κάνουν περισσότερα πράγματα απ’ όσα προλαβαίνουν. Όπως σημειώνει η editor του Quartz, Georgia Frances King για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σταμάτησε να ξεφυλλίζει περιοδικά, να απαντά σε email ή να ποστάρει στο Instagram 5 λεπτά προτού πρέπει να φύγει.

Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου

Έχεις κανονίσει να βγεις για φαγητό και τελευταία στιγμή σε ενοχλούν τα ρούχα σου και αρχίζεις να κατεβάζεις τη μισή ντουλάπα. Λογικό είναι να αργήσεις. Η παρέα σου όμως δεν σου φταίει σε κάτι που εσένα σε έπιασαν οι ανασφάλειες σου για τα παπούτσια ή το παντελόνι που φοράς. Αντ’ αυτού μπορείς να έχεις σκεφτεί αρκετές ώρες πριν το τι θα φορέσεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι ταιριάζει με την περίσταση και ότι νιώθεις άνετα.

Ξεκίνα λίγο νωρίτερα

Όταν λέμε «στην ώρα σου» μην το παίρνεις τοις μετρητοίς και πας ακριβώς την ώρα του καθορισμένου ραντεβού ή οποιασδήποτε άλλης υποχρέωσης έχεις. Μπορεί να είναι από συνάντηση μέχρι μια παράσταση ή το πρόγραμμα που ακολουθείς στο γυμναστήριο. Καλό θα είναι να φτάνεις μερικά λεπτά νωρίτερα, ώστε να μην είσαι ο τελευταίος που όλοι περιμένουν.

.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο