αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι νέος CEO; Ακολούθησε αυτές τις 3 συμβουλές για να «επιβιώσεις» το πρώτο διάστημα

Είσαι νέος CEO; Ακολούθησε αυτές τις 3 συμβουλές για να «επιβιώσεις» το πρώτο διάστημα

Τα κατάφερες λοιπόν. Έγινες CEO σε μία -έστω μικρή- εταιρία. Αλλά μάντεψε: Τώρα η δουλειά σου δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι πρέπει πάντα να σκέφτονται πώς να οδηγήσουν τις εταιρίες τους προς την ανάπτυξη και την επιτυχία, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζονται τον εαυτό τους- μη ξεχνάμε ότι είναι και αυτοί άνθρωποι με επαγγελματικές, οικογενειακές και προσωπικές υποχρεώσεις. Όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους, οι CEOs χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν τις αποφάσεις, και στη συνέχεια να εκτελέσουν τις ενέργειες και τα tasks που θα μετατρέψουν αυτές τις αποφάσεις σε πραγματικότητα.

Το αμερικανικό inc.com παραθέτει σε άρθρο του 3 συμβουλές, για να «επιβιώσεις» το πρώτο χρονικό διάστημα ως νέος CEO και να είσαι παραγωγικός.

1# Μην αναλωθείς σε αμέτρητα meetings. Πιθανόν ήδη συμμετέχεις σε πολλά meetings. Όταν όμως γίνεις CEO μπορείς να πέσεις στην παγίδα και να πας ακόμα πιο βαθιά. Να συμμετέχεις, δηλαδή, σε κάθε ένα meeting απλά και μόνο για να είσαι εκεί. Ελαχιστοποιήστε τις συναντήσεις σας και τη διάρκεια της καθεμιάς. Μην ορίζετε συναντήσεις που δεν έχουν συγκεκριμένο πλάνο. Ή μην τα προγραμματίσετε meeting με διάρκεια μεγαλύτερη από 15 λεπτά. Αυτό θα κρατήσει τους συμμετέχοντες συγκεντρωμένους στο εκάστοτε θέμα. Και μην ξεχνάς: Ως CEO δεν έχεις άπειρο χρόνο για συναντήσεις… επί συναντήσεων. Κάνε προσεκτική επιλογή.

2# Σβήσε τους περισπασμούς. Αφού ξεμπερδέψεις με τα περιττά meetings, φρόντισε να αφήσεις στην άκρη τους περισπασμούς. Εάν χρειαστεί να σταματήσετε όλες τις ειδοποιήσεις μέσω email και τα χτυπήματα στην πόρτα του γραφείου σας, έχετε το δικαίωμα να το κάνετε. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα χρονικά blocks, επιλέξτε από έναν έως πέντε στόχους που θέλετε να επιτύχετε και εστιάστε σε αυτούς. Ενημερώστε όλους τους άλλους για το σχέδιό σας, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν και να προσαρμοστούν σε αυτό το μέρος του προγράμματός σας. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, ίσως θα καταφέρετε να αυξήσετε την απόδοση σας ως Διευθύνων Σύμβουλος σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, μέχρι να αποδώσετε σε ένα επίπεδο που ποτέ δεν φανταζόσασταν ότι θα φτάσετε.

3# Φτιάξε ρουτίνες. Εάν έχετε βρει ένα σύστημα συνηθειών που λειτουργεί για την ενίσχυση (ή τουλάχιστον τη διατήρηση) της παραγωγικότητάς σας, τότε είναι λογικό να αναπαράγετε αυτές τις συνήθειες κάθε μέρα. Όταν βρείτε τον τρόπο δουλειάς που σας ταιριάζει, βελτιστοποιήστε τον και στη συνέχεια, επαναλάβετε, επαναλάβετε, επαναλάβετε. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι πρέπει να βρίσκουν καθημερινές ρουτίνες που αναδεικνύουν τον καλύτερό τους εαυτό και μετά να τις τηρούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 4 =