αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕίσαι νέος επιχειρηματίας; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις στα social media (χωρίς να ρίξεις χρήματα)

Είσαι νέος επιχειρηματίας; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις στα social media (χωρίς να ρίξεις χρήματα)

Το παιχνίδι πλέον παίζεται στα social media. Η παρουσία σου εκεί, είναι απαραίτητη ειδικά αν είσαι νέος επιχειρηματίας. Δεν γίνεται να κάνεις γνωστή μια νέα επιχείρηση ή ένα brand, αν δεν έχεις παρουσία στα social media. Μόνο έτσι μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου κοινό που θα σε ακολουθεί και θα μαθαίνει τα business νέα σου.

Ωστόσο, οι γνωστές πλατφόρμες, ανεβάζουν όλο και περισσότερο το κόστος για να προβληθείς δυναμικά εκεί. Έρχεται π.χ. το Facebook και λέει: Θέλεις να κάνεις αναρτήσεις από την FB Page σου και να φαίνονται σε περισσότερους χρήστες; Τότε πρέπει να κάνεις πολλά sponsored posts. Αλλιώς, οι αναρτήσεις που κάνεις θα είναι… σχεδόν αόρατες. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι το FB επέλεξε να κάνει πιο «δυνατές» τις αναρτήσεις των φίλων που έχουν οι χρήστες. Και όχι των FB Pages- εταιριών.

Πάμε να δούμε τώρα, τι μπορείς να κάνεις. O digital marketer και συνιδρυτής της Crazy Egg, Neil Patel, παραθέτει μερικά tips, για να έχεις δυνατή παρουσία στα social media, χωρίς να ρίξεις χρήματα.

1# Δημιούργησε καλό περιεχόμενο. Δεν έχει σημασία αν είναι βίντεο, podcasts ή long-form άρθρα. Επέλεξε αυτό στο οποίο είσαι καλύτερος.

2# Αν θέλεις να γίνεις γνωστός επέλεξε τα βίντεο. Αν θέλεις traffic στο site σου, επέλεξε τα άρθρα. Δες τι προσελκύει τους χρήστες και επέμεινε εκεί.

3# Να είσαι διαδραστικός. Δεν αρκεί μόνο να κάνεις ποστ. Απάντα σε σχόλια. Μπες σε groups.

ΥΓ: Όπως σημειώνει ο Neil Patel, κάπως έτσι θα καταφέρεις να γίνεις πιο γνωστός στα social media. Μήνα με τον μήνα θα πας όλο και καλύτερα. Όμως, θα πρέπει να ξέρεις ότι πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια, για να… σε σταματούν στον δρόμο και να σου λένε «γεια! Σε ακολουθώ στο Facebook και τα tips σου άλλαξαν την ζωή μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 17 =