αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι μπροστά σε μία δύσκολη απόφαση; Σκέψου πρώτα αυτά τα 3 πράγματα

Είσαι μπροστά σε μία δύσκολη απόφαση; Σκέψου πρώτα αυτά τα 3 πράγματα

Καθημερινά παίρνουμε πολλές αποφάσεις. Μεγαλύτερες ή μικρότερες. Και συχνά ακούμε τη συμβουλή «εμπιστεύσου το ένστικτό σου» όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια τρομακτική απόφαση — αλλά είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις.

Τι θα σε βοηθήσει εδώ; Όταν αισθάνεστε «κολλημένοι», υπάρχουν ορισμένες σκέψεις που μπορούν να σας καθοδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση και να σας κάνουν να αισθανθείτε πιο σίγουροι για την απόφαση που θα πάρετε. Οκ, ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι έχεις πάρει την σωστή απόφαση. Υπάρχουν όμως 3 πράγματα που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας. Εδώ είναι λοιπόν, όπως τα διαβάσαμε στην αμερικανική Thrive Global.

1# Κατέγραψε τις βασικές αξίες σου. Ένα βασικό μέρος της λήψης αποφάσεων εξαρτάται από τις προσωπικές σας αξίες: Tα χαρακτηριστικά και τις αρχές που είναι πιο σημαντικά για εσάς. Ακόμη και όταν δεν το συνειδητοποιείτε, οι βασικές σας αξίες καθοδηγούν τις καθημερινές σας ενέργειες και επιλογές, και όταν έχετε «κολλήσει» και σταθμίζεται δύο επιλογές, η κατανόηση των αξιών σας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει. Προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να γράψετε ποιες αξίες έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς.

2# Η υποκειμενική μνήμη σου. Όταν δεν είμαστε βέβαιοι για μια απόφαση, είναι σημαντικό να διαφοροποιούμε αν είναι η λογική ή η προσωπική ιστορία που μας κάνει να νιώθουμε αμφιβολίες. Στην πραγματικότητα, μια νέα μελέτη από το Center for Mind and Brain στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι ανατρέχουν στις αναμνήσεις για να στηρίξουν τις αποφάσεις τους. . Όταν σταθμίζετε τις επιλογές σας, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις προηγούμενες εμπειρίες που θα μπορούσαν να σας επηρεάσουν στην τρέχουσα επιλογή σας. Αν και είναι φυσικό το παρελθόν μας να επηρεάζει το παρόν μας, είναι χρήσιμο να έχετε επίγνωση μίας πιθανής προκατάληψης που παίζει ρόλο στις αποφάσεις σας.

3# Ζήτα καθοδήγηση από κάποιον που εμπιστεύεσαι. Η λήψη μιας δεύτερης γνώμης είναι ένας άλλος τρόπος για να αξιολογήσετε αντικειμενικά την κατάσταση. Και οι πιθανότητες είναι περισσότερες, όταν το άτομο που ρωτάτε έχει αντιμετωπίσει ένα παρόμοιο εμπόδιο κάποια στιγμή. Πλησιάστε κάποιον στη ζωή σας που εμπιστεύεστε -είτε φίλο, μέλος της οικογένειας ή συνάδελφο- και εξηγήστε την απόφαση με την οποία είστε αντιμέτωπος. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να δείτε την κατάσταση από μια νέα οπτική γωνία, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να παραμείνετε ανθεκτικοί και ίσως να σας υπενθυμίσει ότι έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − nine =