αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕίσαι δημιουργός περιεχομένου; Θα μπορείς να βγάζεις χρήματα μέσα από τα επί πληρωμή βίντεο που φέρνει το TikTok

Είσαι δημιουργός περιεχομένου; Θα μπορείς να βγάζεις χρήματα μέσα από τα επί πληρωμή βίντεο που φέρνει το TikTok

Μία ακόμα επιλογή για να βγάλουν χρήματα θα έχουν όσοι/ες είναι δημιουργοί περιεχομένου στο TikTok. Όπως διαβάζουμε στο the Verge, η ByteDance ετοιμάζεται να δώσει στους δημιουργούς περιεχομένου την δυνατότητα να ζητούν χρήματα για να παρακολουθήσει κάποιος τα videos τους, με το ποσό να ξεκινά από το 1 δολάριο. Ενώ ο κάθε δημιουργός θα έχει την επιλογή να ορίσει το αντίτιμο που επιθυμεί.

Ανάμεσα στα προνόμια όσων πληρώνουν θα συμπεριλαμβάνονται κάποια αποκλειστικά videos, μια τακτική που έχουμε δει και από άλλες υπηρεσίες όπως στο Instagram.  Στο Instagram, για παράδειγμα, οι δημιουργοί μπορούν να μοιράζονται subscriber-only posts, Reels, stories, και άλλο περιεχόμενο που δεν είναι διαθέσιμο σε άλλους ακόλουθους.

Επιπλέον, η ByteDance (μητρική του TikTok) ξεκίνησε τις δοκιμές και για την ενίσχυση των δημιουργών περιεχομένου με νέο creator fund. Το πλάνο περιλαμβάνει να αυξηθούν μεν τα προαπαιτούμενα (100K followers) για να δικαιούται κάποιος δημιουργός χρήματα για τα videos του, αλλά θα κερδίζει σημαντικά περισσότερα ειδικά αν τα videos είναι μεγάλα σε διάρκεια.

Τα χαρακτηριστικά που φέρεται να αναπτύσσονται έχουν σκοπό να δώσουν κίνητρα – και να επεκτείνουν – τη δεξαμενή των δημιουργών περιεχομένου που τροφοδότησαν την άνοδο του TikTok στην πρώτη θέση. Η εταιρεία εισήγαγε σταδιακά περισσότερους τρόπους για τους influencers, τις διασημότητες και τους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της διανομής εσόδων από διαφημίσεις, αλλά οι χρήστες μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει απογοήτευση με τις πληρωμές που προέρχονται από την ίδια την εταιρεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =