αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι έτοιμος να αφήσεις τη δουλειά σου και να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου; Πρώτα ξεκαθάρισε 3 πράγματα

Είσαι έτοιμος να αφήσεις τη δουλειά σου και να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου; Πρώτα ξεκαθάρισε 3 πράγματα

Κάνε το εικόνα: Πήγες στο γραφείο της εταιρίας που δουλεύεις, για τελευταία φορά. Ναι, το πήρες απόφαση να σταματήσεις από την πρωινή δουλειά που δεν σου άρεσε. Και να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου, ξεκινώντας το δικό σου project.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Είσαι χαρούμενος και αισιόδοξος για αυτό που έρχεται μπροστά. Επιτέλους θα ασχοληθείς με αυτό που θες. Ο δρόμος όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολος. Μπορεί να ακούς συνέχεια για ανθρώπους που θέλουν να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους, αλλά όσοι το έχουν επιχειρήσει γνωρίζουν τις δυσκολίες που έχει αυτό το μονοπάτι.

Οκ, τώρα από αύριο το πρωί θα δουλεύεις πιο ελεύθερα. Αλλά πως θα πληρώνεις, για παράδειγμα, τους λογαριασμούς σου; Πριν ξεκινήσεις την business πορεία σου, πρέπει να ξεκαθαρίσεις 3 πράγματα.

1# Το πλάνο. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα το ακολουθήσεις κατά γράμμα. Είναι πολύ πιθανό να γίνουν προσαρμογές στην πορεία. Ωστόσο πριν ξεκινήσεις, είναι σημαντικό να έχεις φτιάξει ένα βασικό πλάνο. Τι project θέλεις να φτιάξεις, πως θα αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου, τι εκτιμώμενα έσοδα θα έχεις. Είναι επίσης χρήσιμο να έχεις από πριν ένα χρηματικό ποσό στην άκρη. Μάλλον θα σου χρειαστεί.

2# Πόσες ώρες θα δουλεύεις. Μπορεί να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα δουλεύεις… 24 ώρες το 24ωρο. Ούτε ότι θα δουλεύεις 1 ημέρα την εβδομάδα. Φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα. Δες πόσες ώρες και ημέρες θα χρειάζεται να δουλεύεις για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

3# Σωστοί άνθρωποι μαζί σου. Αν σκοπεύεις να δημιουργήσεις μια ομάδα γύρω σου, κάνε το από την αρχή. Είναι σημαντικό να βρεις τα σωστά άτομα. Ακόμα όμως κι αν κινηθείς ως solopreneur, είναι χρήσιμο να δικτυωθείς και να κάνεις παρέα με άλλους ανθρώπους που διαχειρίζονται αντίστοιχα projects. Όλο και κάτι χρήσιμο θα έχουν να σου πουν. Σε αυτή τη δικτύωση μπορούν να βοηθήσουν τα σχετικά events ή το Linkedin.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − sixteen =