αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίσαι έτοιμος για την μεγάλη job interview; Πριν απαντήσεις «ναι», δες αυτά τα 7 tips

Είσαι έτοιμος για την μεγάλη job interview; Πριν απαντήσεις «ναι», δες αυτά τα 7 tips

Ok, μπορεί ήδη να έχεις αγχωθεί. Η μεγάλη job interview για την θέση που τόσο θες, είναι μπροστά σου. Αυτό από μόνο του είναι αγχωτικό, όμως πρέπει να ηρεμήσεις και να κάνεις τις σωστές κινήσεις. Έτσι ώστε να πας όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται, σε αυτή τη «μάχη». Το γνωστό career site, Glassdoor, παραθέτει 7 συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Ξεκίνα από τα βασικά: Φυσικά πρέπει να κάνεις μια έρευνα και να μάθεις μερικά στοιχεία για την εταιρία στην οποία πας. Πόσο μεγάλη είναι η εταιρεία, ποιοι είναι οι ανταγωνιστές της και ποιο είναι το επιχειρηματικό μοντέλο της. Πώς κερδίζουν χρήματα; Ποια είναι η κύρια αποστολή της; Ποιες είναι οι εταιρικές της αξίες; Θα πρέπει να είσαι σε θέση να απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις πριν ξεκινήσεις μια συνέντευξη μαζί τους.

2# Ποιοι θα σου πάρουν συνέντευξη; Προσπάθησε να βρεις πληροφορίες για τους ανθρώπους που θα σου πάρουν συνέντευξη. Ναι δες το προφίλ τους. Μάθε τον ρόλο τους στην εταιρία και τις προηγούμενες θέσεις από τις οποίες έχουν περάσει.

3# Σκέψου τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις: Δεν χρειάζεται να απαντήσεις σε όλα αυθόρμητα εκείνη την ώρα. Μπορείς να έχεις σκεφτείς τις απαντήσεις που θα δώσεις. Τουλάχιστον στις πιο κλισέ ερωτήσεις.

4# Πρακτική: Ναι, βρήκες τις απαντήσεις που θες να δώσεις. Αλλά τώρα χρειάζεται εξάσκηση Κάτσε και γράψε τις απαντήσεις σου ή πες τες σε μερικούς φίλους. Έτσι ώστε να σου βγουν πιο φυσικά, την ώρα της συνέντευξης.

5# Τσάντα και ρούχα: Ετοίμασε την τσάντα σου ή ένα σακίδιο. Βάλε μέσα αρκετά βιογραφικά σου, ένα σημειωματάριο και στυλό σίγουρα. Επέλεξε αυτά που θα φορέσεις από την προηγούμενη ημέρα, έτσι ώστε να μη χάσεις χρόνο το πρωί. Και φρόντισε τα ρούχα σου να ταιριάζουν με το προφίλ της εταιρίας.

6# Προσδιόρισε την διαδρομή σου: Είναι σημαντικό το πως θα φτάσεις από το σπίτι σου, μέχρι το σημείο που θα γίνει το ραντεβού. Αν δεν έχεις πάει ποτέ στην περιοχή της συνέντευξης, ίσως είναι καλό να κάνεις μια «δοκιμαστική διαδρομή» λίγες ημέρες πριν. Στην συνέχεια, βεβαιώσου ότι θα ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα, έτσι ώστε να μην αργήσεις ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά.

7# Φάε, κοιμήσου, ξεκουράσου: Φρόντισε να πας ξεκούραστος στη συνέντευξη. Είναι λογικό να είσαι νευρικός, όμως μην αφήσεις αυτό να χαλάσει το πρόγραμμα σου. Φάε καλά, κοιμήσου και ξεκουράσου, έτσι ώστε να πας φρέσκος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − two =