αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕίσαι άνεργος και θες να γίνεις Back-End Developer; Μπες στο πρόγραμμα Start School of Code

Είσαι άνεργος και θες να γίνεις Back-End Developer; Μπες στο πρόγραμμα Start School of Code

Το Start Project, το καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων που υλοποιείται στην Οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, συνεχίζεται με τον δεύτερο κύκλο: Από τον Ιανουάριο 2020 ξεκινά το Start School of Code: Back-End Development Bootcamp, με την υποστήριξη της Microsoft και ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος. Το Start School of Code είναι ένα δομημένο πρόγραμμα Web development τριών μηνών, το  οποίο προσφέρει στους συμμετέχοντες γνώσεις Back-End Development. Οι απόφοιτοι και των δύο εκπαιδευτικών κύκλων (ο πρώτος αφορούσε σε Front-End Development) θα μπορούν μελλοντικά να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας σχεδόν σε όλο το φάσμα του προγραμματισμού για το διαδίκτυο.

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Start School of Code για Back-End Development, ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα. Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι θα ανοιχτές από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2019.

Περιγραφή προγράμματος Start School of Code

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Back-End Development εστιάζει σε γλώσσες ανάπτυξης εφαρμογών, όπως η PHP και η Python. Επίσης, θα καλυφθούν θέματα επεξεργασίας δεδομένων. Προς το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω σε ένα project με τη χρήση της Python, ώστε να μπορέσουν να εξοικειωθούν και πρακτικά με τη γλώσσα προγραμματισμού.

Ο εκπαιδευτικός κύκλος του Start School of Code: Back-End Development Bootcamp έχει διάρκεια 124 διδακτικών ωρών και ολοκληρώνεται σε διάστημα τριών μηνών, την περίοδο Ιανουάριος–Απρίλιος 2020. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 3 ημέρες την εβδομάδα στην Οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων (Λέλας Καραγιάννη 1, 11252, Αθήνα), μεταξύ 10:00 και 14:00.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Start School of Code προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε ανέργους νέους και νέες, ενώ είναι διαμορφωμένο εξολοκλήρου στα Ελληνικά. Οι συνολικά 18 συμμετέχοντες που θα επιλεχθούν σε κάθε διδακτικό κύκλο μέσω διαδικασίας αξιολόγησης των βασικών γνώσεων θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

•    Να είναι απόφοιτοι του START School of Code: Front-End Development

ή

Να έχουν τις παρακάτω γνώσεις:

  • Βασικές γνώσεις προγραμματιστικών αρχών
  • Γνώσεις HTML/CSS
  • Γνώση της γλώσσας PHP
  • Εισαγωγικές γνώσεις της γλώσσας Python

και

  • Κάρτα ανεργίας
  • Διαθεσιμότητα καθημερινές 10:00-14:00

Θα ενταχθούν στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι οι οποίοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ βασικών τεχνικών γνώσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + seventeen =