αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίναι «τρελοί» αυτοί οι Βόρειοι: Η Σουηδία «τοποθέτησε» ολόκληρη την χώρα στο Airbnb

Είναι «τρελοί» αυτοί οι Βόρειοι: Η Σουηδία «τοποθέτησε» ολόκληρη την χώρα στο Airbnb

Σε μια εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η Σουηδία, με στόχο να αυξήσει τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα. Στη Σουηδία, υπάρχει το συνταγματικό δικαίωμα που το ονομάζουν allemansrätten. Ουσιαστικά, ο νόμος επιτρέπει στον οποιονδήποτε να περπατήσει, να κάνει ποδήλατο ή να κατασκηνώσει οπουδήποτε. Με μόνες εξαιρέσεις φυσικά τις ιδιωτικές κατοικίες, τους κήπους και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Πρόκειται για την εθνική έννοια της «ελευθερίας περιπλάνησης».

Τι έκαναν τώρα οι Σουηδοί: «Τοποθέτησαν» ολόκληρη την χώρα στη δημοφιλή πλατφόρμα Airbnb. Ενημερώνοντας για τα μέρη και τις φυσικές τοποθεσίες που διαθέτει η Σουηδία και κάνοντας εύκολο για τον καθένα να τις επισκεφτεί. Όπως σημειώνει το Fast Company, υπάρχουν 9 διαφορετικές «καταχωρήσεις» για να επιλέξει ένας ταξιδιώτης. Αυτές περιλαμβάνουν από μαγευτικά δάση, μέχρι γκρεμούς που κόβουν την ανάσα. Ενώ στο εγχείρημα συμμετέχει οργανωτικά και το πρακτορείο Forsman & Bodenfors.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω επίσημο βίντεο, πρόκειται για μια κίνηση μάρκετινγκ που ομολογουμένως τραβά το ενδιαφέρον. Τα τοπία είναι μαγευτικά. Και γίνεται κάλεσμα για να τα επισκεφτείς. Θα μπορούσαμε, άραγε, να δούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + nine =