αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είναι σαν να τρως γυαλί…»: Η πιο παράξενη συμβουλή του Elon Musk προς όσους ξεκινούν μια startup

«Είναι σαν να τρως γυαλί…»: Η πιο παράξενη συμβουλή του Elon Musk προς όσους ξεκινούν μια startup

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον Elon Musk. Ο ίδιος είναι ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο, είναι δισεκατομμυριούχος, και έχει στα χέρια του κολοσσούς όπως η Tesla και η SpaceX. Ο ίδιος έχει δώσει πολλές συμβουλές σε νέους επιχειρηματίες κατά καιρούς. Ίσως όμως μια είναι η πιο παράξενη.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο Inc.com, όταν μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Draper έκανε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Tesla, ένας φοιτητής τον ρώτησε: «Σαν φτασμένος επιχειρηματίας, ποια είναι η νούμερο 1 συμβουλή που θα δίνατε σε νέους που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους επιχειρηματικά;».

Ο Elon Musk απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινά κάποιος την δικιά του startup. Πολλές φορές επίπονο μάλιστα. Ένας φίλος μου παρομοιάζει την εμπειρία σαν να τρως γυαλί και να κοιτάς μέσα σε μια άβυσσο. Μόνο αν σε τραβάει από μόνο του, τόλμα το. Με λίγα λόγια – αν χρειάζεσαι συνέχεια κάποιον να σε παρακινεί… τότε μην το κάνεις!».

Μπορεί ο Musk να μίλησε με μια δόση… υπερβολής, όμως στην ουσία δεν έχει άδικο. Ο δρόμος προς την επιχειρηματική επιτυχία είναι δύσκολος. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από τους startuppers σταματούν την διαδρομή τους πολύ γρήγορα, πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό που είχαν φανταστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =