αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είναι πάντα στην ώρα τους»: Οι κλασάτοι άνθρωποι εφαρμόζουν «αθόρυβα» αυτούς τους 5 κανόνες. Έτσι κάνουν πάντα καλή εντύπωση

«Είναι πάντα στην ώρα τους»: Οι κλασάτοι άνθρωποι εφαρμόζουν «αθόρυβα» αυτούς τους 5 κανόνες. Έτσι κάνουν πάντα καλή εντύπωση

Η κομψότητα είναι κάτι περισσότερο από το να φοράς γυαλιστερά κοσμήματα με διαμάντια ή να δειπνήσεις σε φανταχτερά εστιατόρια. Η κομψότητα δεν μπορεί απλά να αγοραστεί. Είναι κάτι που κάποιος πρέπει πραγματικά να ενσαρκώσει.

Οι πραγματικά κλασάτοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό.

Στηρίζονται σε περισσότερα από μια απλή αλλαγή γκαρνταρόμπας ή ένα άλμα καριέρας με καλύτερο μισθό. Έχει να κάνει με τη συμπεριφορά τους και το πώς παρουσιάζουν τον εαυτό τους.

Εδώ είναι 5 απλές συνήθειες που εφαρμόζουν οι κλασάτοι άνθρωποι. Και μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1) Είναι πάντα στην ώρα τους

Ένας τρόπος για να δείξετε σεβασμό για τους άλλους ανθρώπους είναι να είστε ακριβείς. Συνήθως δεν το θεωρούμε έκφραση ευγένειας, αλλά είναι απολύτως.

Κάθε φορά που αργείτε σε ένα ραντεβού ή σε μια συνάντηση, λέτε στο άλλο άτομο ότι ο χρόνος του δεν είναι τόσο πολύτιμος όσο ο δικός σας. Και αυτό είναι απίστευτα αγενές.

Φυσικά, μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα και καταλήγουμε να καθυστερούμε. Το μποτιλιάρισμα μπορεί να είναι απροσδόκητα μεγάλο ή ίσως προέκυψε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, φροντίστε να καλέσετε το άτομο με το οποίο έχετε συνάντηση και να εξηγήσετε την κατάσταση.

2) Κοιτάζουν το άτομο με το οποίο μιλάνε

Από όλα τα σημάδια της γλώσσας του σώματος που υποδηλώνουν ευγένεια, η οπτική επαφή είναι το πιο ισχυρό. Δείχνει ότι ασχολείστε και ενδιαφέρεστε πραγματικά για το άλλο άτομο.

Οι αριστοκρατικοί άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία της διατήρησης της οπτικής επαφής κατά τη διάρκεια των συνομιλιών – είναι ένας «αθόρυβος» τρόπος για να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται ότι τους σέβεστε και τους ακούτε.

3) Ακούνε πριν μιλήσουν

Ακριβώς όπως η οπτική επαφή είναι σημαντική στις αλληλεπιδράσεις πρόσωπο με πρόσωπο, έτσι είναι και η ακρόαση. Πραγματικά, είναι κάπως αυθόρμητο, αλλά σε αυτήν την εποχή των smartphone και των τόσων άλλων περισπασμών, η ακρόαση γίνεται στην πραγματικότητα μια χαμένη τέχνη…

Πάρα πολλοί άνθρωποι είναι πλέον κακοί ακροατές – ακούνε τι λέει ο άλλος, αλλά παρακολουθούν… και τα τηλέφωνά τους. Ή μερικές φορές, ακούνε, αλλά με την πρόθεση να μιλήσουν.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν είναι καλό για τον ομιλητή – θα αισθανθεί ότι τον αγνοείς ή δεν τον σέβεσαι, και θα σε βλέπει ως αγενή. Καθόλου αριστοκρατικό!

4) Αφήνουν τα τηλέφωνα στην άκρη

Ενώ βρισκόμαστε στο θέμα των τηλεφώνων, αυτό είναι ένα άλλο σημείο που πρέπει να τονίσουμε. Το να λαμβάνεις τηλεφωνήματα ενώ είσαι με κάποιον, είναι αγενές.

Οι αριστοκρατικοί άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία του να είναι παρόντες και προσεκτικοί στις κοινωνικές συγκεντρώσεις. Έτσι, όταν πρέπει να δεχτούν μια κλήση ενώ βρίσκονται στη μέση μιας συζήτησης ή ενός δείπνου, το κάνουν με μέτρο. Μόνο αν είναι κάτι σημαντικό θα απαντήσουν στην κλήση. Φροντίζουν να αφήνουν τα τηλέφωνα στην άκρη.

5) Ζητούν άδεια πριν δημοσιεύσουν κάτι που αφορά κάποιον άλλο

Αυτό αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι μια ματιά στο πώς οι αριστοκρατικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν υπεύθυνα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν δημοσιεύσουν οτιδήποτε που αφορά άλλα άτομα, ζητούν πρώτα άδεια. Δεν αρέσει σε όλους να έχουν διαδικτυακή παρουσία, επομένως είναι σημαντικό να το λάβετε υπόψη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =