αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕίναι επίσημο: Η Lamborghini ετοιμάζει πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Είναι επίσημο: Η Lamborghini ετοιμάζει πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα λανσάρει ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Σε παρουσίαση του προγράμματος μετασχηματισμού, η Lamborghini, που ανήκει στη γερμανική εταιρεία Volkswagen, παρουσίασε “έναν χάρτη για την απανθρακοποίηση μελλοντικών μοντέλων της και του εργοστασίου Sant’Agata Bolognese”.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα επόμενα 10 χρόνια η εταιρεία θα μεταβεί στην παραγωγή υβριδικών μοντέλων πριν κυκλοφορήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

“Το σχέδιο ηλεκτροδότησης της Lamborghini αποτελεί μια νέα πορεία, απαραίτητη στο πλαίσιο ενός ριζικά μεταβαλλόμενου κόσμου, όπου θέλουμε να συνεισφέρουμε συνεχίζοντας να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω συγκεκριμένων έργων”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υβριδική μετάβαση θα περιλαμβάνειμια “άνευ προηγουμένου επένδυση” με περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ (1,83 δισεκατομμύρια δολάρια) να διατίθενται για τέσσερα χρόνια, στη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Lamborghini.

“Το δεύτερο μέρος της δεκαετίας θα αφιερωθεί σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα”, αναφέρει η εταιρεία, με την τεχνολογική καινοτομία σε αυτή τη φάση να είναι “προσανατολισμένη στην εξασφάλιση αξιοσημείωτων επιδόσεων και στην τοποθέτηση του νέου προϊόντος στην κορυφή της κατηγορίας του”.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 15 =