αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίναι αλήθεια: Το τραμ επιστρέφει στο σύνταγμα μετά από περίπου 2 χρόνια

Είναι αλήθεια: Το τραμ επιστρέφει στο σύνταγμα μετά από περίπου 2 χρόνια

Μέσα στις επόμενες μέρες το Τραμ πρόκειται να επιστρέψει στο Σύνταγμα ύστερα από διακοπή των δρομολογίων στο τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη για 25 μήνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Τα δρομολόγια διακόπηκαν τον Οκτώβριο του 2018, επισήμως για προληπτικούς λόγους λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το τεχνικό έργο της κοίτης του Ιλισού. Η ενόργανη όμως παρακολούθηση του έργου για την εξακρίβωση της επικινδυνότητας του ξεκίνησε μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι και, όπως φαίνεται, τα αποτελέσματα δείχνουν πως τα όποια έργα απαιτούνται μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Τραμ.

Όσον αφορά την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα με τον υπουργό να πετάει το μπαλάκι στο υπουργείο Πολιτισμού. Όπως ανέφερε, «η κατασκευή της επέκτασης από το Νέο Φάληρο έως το Σ.Ε.Φ. έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και έχει γίνει και η σχετική δοκιμαστική λειτουργία. Η λειτουργία του  επηρεάζεται από τις εργασίες της Περιφέρειας για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και, επιπλέον, από το ότι κτίριο στην οδό Σκυλίτση χαρακτηρίστηκε ως «επικίνδυνο» και η Τροχαία διέκοψε την  κυκλοφορία στη λωρίδα του Τραμ. Επειδή το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο, αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα ασφαλείας, ώστε να εκκινήσει και η λειτουργία του Τραμ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + eleven =