αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είναι ένας μαραθώνιος, όχι σπριντ»: Τρία business κλισέ που πρέπει να αγνοήσεις, αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

«Είναι ένας μαραθώνιος, όχι σπριντ»: Τρία business κλισέ που πρέπει να αγνοήσεις, αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Είναι φράσεις και συμβουλές που πιθανότατα τις έχεις ακούσει σε επιχειρηματικά events. Ή τις έχεις διαβάσει σε κάποιο άρθρο. ‘Η μπορεί να στις έχει πει κάποιος γκουρού σε μια συζήτηση. Και ενώ μπορεί να περιέχουν μια δόση αλήθειας, τελικά, είναι κλισέ συμβουλές που πρέπει να αγνοήσεις, αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία. Αυτό σημειώνει σε άρθρο του το World Economic Forum. Και παραθέτει 3 συγκεκριμένες συμβουλές που πρέπει να προσπεράσεις.

1# Είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη φράση; Ωστόσο, ενώ οι ηγέτες πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή τη νοοτροπία του “long game”, εξακολουθεί να υπάρχει η καθημερινή πραγματικότητα της ηγεσίας: Κάθε μέρα είναι ένα σπριντ. Ο ορισμός του σπριντ είναι να δώσεις όλα όσα έχεις, για μια συγκεκριμένη περίοδο. Με συγκεκριμένους κοντινούς στόχους. Χωρίς να είσαι… χαλαρός.

2# Εμπιστέψου το ένστικτο σου. Ναι, το να μένεις σταθερός στις απόψεις και τις πεποιθήσεις σου, δείχνει θάρρος. Είσαι λίγο σαν… τους ήρωες στον πόλεμο. Αλλά τι γίνεται όταν η τακτική σου είναι τελικά λάθος; Οι πιο έξυπνοι επιχειρηματίες, λένε ότι ένας καλός ηγέτης πρέπει να καταλαβαίνει πότε να επιμείνει μέχρι τέλους, αλλά και πότε πρέπει να κάνει αναστροφή και να αλλάξει στρατηγική.

3# Αναρωτήσου για τα πάντα. Είναι γνωστή η φράση του Albert Einstein: ««αμφισβήτησε τα πάντα». Και αυτή είναι μια καλή συμβουλή. Ένας leader πρέπει να αμφισβητεί τα πάντα. Να ψάχνει νέους τρόπους για να κάνει μια δουλειά. Και να μην μένει στο «έτσι γίνονταν πάντα». Από την άλλη εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: Όταν εξωτερικεύεις συνεχώς αυτές τις αμφισβητήσεις, κάνεις τους άλλους πιο αμυντικούς. Η αμφισβήτηση σχεδόν πάντα συνεπάγεται κριτική. Ενώ βγάζεις ένα προφίλ του ανθρώπου που πάντα έχει μια «έτοιμη λύση». Και πως θα αμφισβητείς τα πάντα… χωρίς να αμφισβητείς; Το μυστικό είναι στην ενεργή ακοή. Είναι ένα skill για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει. Ως leader πρέπει να δομήσεις μια εταιρική κουλτούρα, μέσα στην οποία όλοι να είναι ελεύθεροι να πουν την γνώμη τους, και να νιώθουν ότι μια ιδέα τους θα ακουστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − three =