αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕίμαστε πολύ «μικροί» μέσα στο Σύμπαν: Η Γη φαίνεται σαν μια κουκίδα, βλέποντας την από τον Κρόνο

Είμαστε πολύ «μικροί» μέσα στο Σύμπαν: Η Γη φαίνεται σαν μια κουκίδα, βλέποντας την από τον Κρόνο

Μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, αυτή η φωτογραφία από το διαστημόπλοιο Cassini Orbiter, μας κάνει να σκεφτούμε το πόσο μικροσκοπικοί είμαστε μπροστά στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.

Το Cassini Orbiter ζυγίζει περίπου 2,3 τόνους (μείον τα καύσιμά του, τα οποία έχουν εξαντληθεί και τον ανιχνευτή Huygens που έπεσε στον Τιτάνα το 2004) και περιστρέφεται γύρω από τον Κρόνο για σχεδόν 13 χρόνια. Είναι αντικειμενικά ένα μικρό κομμάτι του απέραντου χώρου και ένα από τα απλά επιτεύγματα των 12 αισθητήρων του – συμπεριλαμβανομένων ενός φασματογράφου υπεριώδους απεικόνισης, ενός φασματομέτρου πλάσματος και ενός αναλυτή κοσμικής σκόνης – μας θυμίζει επίσης περιστασιακά που βρίσκεται η Γη σε αυτόν τον απέραντο χώρο. Δείτε, για παράδειγμα, μία από τις τελευταίες σύνθετες εικόνες που έχει καταγράψει το μικρό σκάφος. Πρόκειται για τη Γη μεταξύ των παγωμένων δακτυλίων του Κρόνου, από σχεδόν 1.5 δισεκατομμύριο χιλιόμετρα μακριά.

Το 20ετές ταξίδι της επιστημονικής ανακάλυψης και συνεργασίας του Cassini έχει σχεδόν τελειώσει και τώρα βρίσκεται στην τελική του πράξη, αυτή της περιστροφής του γύρω από τα δαχτυλίδια του Κρόνου, όπως σημειώνει το Klik.gr.

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα κάνει την τελευταία του βουτιά στην ατμόσφαιρα του Κρόνου. Ο ανιχνευτής θα συνεχίσει να στέλνει δεδομένα πίσω στη Γη μέχρι εκείνη τη στιγμή και η τελευταία του λέξη – ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός – θα φτάσει στη Γη περίπου μία ώρα αφού θα έχει παραδώσει πνεύμα προς χάρη της επιστήμης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − twelve =