αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕίδος… υπό εξαφάνιση κοντεύουν να γίνουν τα καταστήματα των Τραπεζών- Πως έχει συρρικνωθεί το δίκτυο

Είδος… υπό εξαφάνιση κοντεύουν να γίνουν τα καταστήματα των Τραπεζών- Πως έχει συρρικνωθεί το δίκτυο

Όλο και λιγότερα γίνονται τα υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών, προβληματίζοντας πολλούς πολίτες. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Καθημερινή, το δίκτυο των ελληνικών τραπεζών στην περιφέρεια συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο δραματικά και από τα 2.000 καταστήματα που λειτουργούσαν στην ελληνική περιφέρεια το 2009, στα τέλη του 2020 δεν ξεπερνούσαν τα 880, ενώ άλλα περίπου 100 καταστήματα αναμένεται να κλείσουν σταδιακά έως και το 2022. Η προηγηθείσα 10ετής οικονομική κρίση, η κρίση της πανδημίας και η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού που περνάει οριζόντια πλέον όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής ζωής, συμπαρασύρει και τις τράπεζες σε ένα νέο λειτουργικό μοντέλο, όπου όλο και περισσότερες τραπεζικές εργασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Ομοίως σε δραματική συρρίκνωση έχει οδηγηθεί και το τραπεζικό δίκτυο στους δύο μεγάλους νομούς της χώρας, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που από 2.090 καταστήματα το 2009 στο τέλος του 2020 αριθμούν λιγότερα από 800, ενώ σε όρους υπαλλήλων η μείωση ξεπερνάει τις 30.311 άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, ο αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων μόνο την περασμένη χρονιά μειώθηκε κατά 3.630 άτομα και το σύνολο των εργαζομένων στις τράπεζες περιορίστηκε στο τέλος του 2020 στις 33.097 άτομα.

Το 2022 ο μέσος όρος των καταστημάτων ανά τράπεζα δεν θα ξεπερνάει τα περίπου 300 καταστήματα και εκτός από τη Eurobank που έχει υλοποιήσει τον στόχο στην κατεύθυνση αυτή κινούνται τόσο η Εθνική όσο και η Αlpha Bank και κυρίως η Τράπεζα Πειραιώς, που λόγω της ΑΤΕ διαθέτει ακόμη το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων με έμφαση και στην περιφέρεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + fourteen =