αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔώδεκα φράσεις μέσα από τις συνεντεύξεις του It’s Possible, που θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά

Δώδεκα φράσεις μέσα από τις συνεντεύξεις του It’s Possible, που θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά

Μπορεί να μην το έχεις καταλάβει, αλλά σιγά-σιγά πλησιάζουμε στο μέσο του 2019. Από την αρχή του χρόνου αρκετοί ήταν οι επιχειρηματίες, οι startuppers, οι freelancers και οι bloggers που μίλησαν στο It’s Possible. Άνθρωποι που έχουν ξεκινήσει ένα δικό τους project. Κάθε ένας από αυτούς είχε μια ιδιαίτερη ιστορία να παραθέσει. Ας θυμηθούμε τώρα 12 χαρακτηριστικές φράσεις, από τις συνεντεύξεις που είδαμε μέχρι τώρα μέσα στην χρονιά.

Κάποιες από αυτές σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμες συμβουλές και για εσένα. Πατώντας πάνω στα ενεργά links, μπορείς να μεταφερθείς απευθείας στην εκάστοτε συνέντευξη.

Το σημαντικό στα επαγγελματικά, όπως και στην ζωή μας είναι να ήμαστε αποφασισμένοι και να σηκώνουμε ο κάθε ένας, από εμάς, το δικό του προσωπικό ΜΠΑΪΡΑΚΙ και να κάνει την διαφορά προς το καλύτερο- Γιώργος Νικηφόρος, Byraki Flavor.

Για εμένα, όταν κάποιος ξεκινά μια νέα επιχείρηση, πρέπει πρώτα από όλα να ανακαλύψει το «γιατί»- creative business coach, Πόπη Δημητροπούλου.

Το βασικό είναι να πιστεύεις σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Αν πιστεύεις στην ιδέα σου, και εφόσον αυτή είναι βιώσιμη, μπορείς να τα καταφέρεις- Ραφαήλ Κανελλόπουλος, E-night.gr.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι στην αρχή γελάγανε. Δεν πιστεύανε ότι μπορεί κάτι τέτοιο να πετύχει, και ειδικά όταν δεν το έχεις ξανά δει, γίνεσαι ακόμα πιο δύσπιστος- Βασίλης Τσιπάς, Plantbox.

Δεν θα μπορούσα να δώσω κάποια συμβουλή, πιστεύω όμως πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς την εξέλιξη και την επιτυχία, παρά μόνο ρισκάροντας, κάνοντας λάθη και μαθαίνοντας από αυτά- Ιωάννα Κανελλοπούλου, My Precious Olive Tree.

Άλλωστε, όσο και αν ακούγεται cliché η κρίση γεννά νέες ευκαιρίες, αρκεί να υπάρχει σαφές πλάνο και -πολλές φορές- out-of-the-box σκέψη και δράση- Κώστας Μπάσης και Παντελής Μπακομιχάλης, εvεnos.

Μια φράση που λέω πάντα, είναι ότι πρέπει να έχεις το μυαλό σου στα σύννεφα και τα πόδια σου να πατούν στη Γη. Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει ποτέ, για να φτιάξω ένα καινοτόμο προϊόν- Συνιδρυτής HouseID, Γιώργος Φωτόπουλος.

Αν θέλεις να γίνεις Digital Nomad πρέπει να είσαι ένα άτομο που… αντέχει να είναι με τον εαυτό του. Αφού θα χρειαστεί να δουλεύεις αρκετές ώρες μόνος. Δεν θα πηγαίνεις κάθε πρωί σε ένα γραφείο- Γεωργία Παναγοπούλου, Wine Storyteller.

Δεν υπάρχουν γεωγραφικά σύνορα, ιδιαίτερα σε τεχνολογικές εταιρίες, και ως εκ τούτου η εύρεση πελατών σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική- Θοδωρής Τόκης και Βασίλης Κυριμκυρίδης, Useberry.

Η δυσκολία ή η ευκολία έγκειται στο πόσο εύκολα ή δύσκολα παίρνει κανείς τις αποφάσεις που τον αφορούν. Στους αποφασισμένους πάντως ανοίγουν οι δρόμοι… ή οι ουρανοί (όπως θες πες το)- Ελένη Φωτίου, Mamakita.

Εχω φίλους που ψάχνουν μεταπτυχιακά πάνω σε business και τους συμβουλεύω να επιλέξουν να “κάψουν” τα λεφτά που θα έδιναν στο μεταπτυχιακό σε μια επιχειρηματική προσπάθεια την οποία εξ αρχής θα θεωρήσουν αποτυχημένη. Όπως επιμένει να λέει ένας από τους μέντορες μας, learning=doing- Κωνσταντίνος Γκοβεδάρος, Skilz.

Έχουμε ξεκινήσει με 100% δικά μας χρήματα. Επιλέξαμε να αυτοχρηματοδοτηθούμε γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο core business. Αν ερχόταν ένα μεγάλο επενδυτικό group ή ένα VC και μας έδινε χρήματα, πιθανότατα θα είχε κάποιες διαφορετικές απαιτήσεις. Και αυτό δεν θα ήταν απαραίτητα καλό- Πάρης Σαμπάνης, JOBSbnb.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =