αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΔύο «travel sisters» ταξιδεύουν στον κόσμο, έχουν χτίσει το δικό τους κοινό και μοιράζονται tips για οικονομικά ταξίδια

Δύο «travel sisters» ταξιδεύουν στον κόσμο, έχουν χτίσει το δικό τους κοινό και μοιράζονται tips για οικονομικά ταξίδια

Έχουν φτάσει ως το Βιετνάμ, το Μεξικό και την Κόστα Ρίκα. Η Έλενα και η Ελίζα Ιωαννίδου είναι οι δύο travel bloggers πίσω από το The El Stories. Εκεί παραθέτουν όλα όσα βλέπουν οι ίδιες στα ταξίδια τους. Και δίνουν τα δικά τους tips. Εδώ και περίπου 4 χρόνια έχουν καταφέρει να χτίσουν το δικό τους κοινό- στο Instagram αυτή τη στιγμή έχουν 13+ χιλ. followers.

Οι δύο bloggers μιλούν στο It’s Possible για το πως ξεκίνησε το travel project τους, απαντούν στο αν μπορεί αυτό να είναι το επάγγελμα κάποιου, ενώ δίνουν και μερικά συγκεκριμένα tips για οικονομικά ταξίδια.

Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε το travel project σας και πόσο καιρό το «τρέχετε»;

Ταξιδεύαμε από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας αρχικά με την οικογένεια μας και αργότερα μαζί, μόνες και με φίλους. Ξεκινήσαμε τα πιο μακρινά ταξίδια όμως όταν βρεθήκαμε να ζούμε μαζί στην Ολλανδία. Πριν περίπου 4 χρόνια αρχίσαμε να ψάχνουμε ένα τρόπο να μοιραστούμε όλες αυτές τις εικόνες και τις εμπειρίες από τα ταξίδια μας και έτσι κάπως δημιουργήθηκε στο Αμστερνταμ το The El Stories.

Σε ποια μέρη έχετε ταξιδέψει ως τώρα; Να μας πείτε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα δηλαδή

Σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας ταξίδια που έχουμε κάνει μαζί είναι το Βιετνάμ και επόμενο θα λέγαμε το Μεξικό.

Φυσικά η κάθε μια έχει και δικά της αγαπημένα όπως για παράδειγμα αξέχαστο για την Ελίζα θα είναι ένα road trip στην Καλιφόρνια και για την Έλενα η Κόστα Ρίκα.

Βλέποντας τα καθαρά business κομμάτι θέλω να ρωτήσω: Εσάς είναι τώρα η full-time επαγγελματική δραστηριότητα σας αυτή; Και σε γενικότερο πλαίσιο, είναι εύκολο αυτό που ονομάζουμε Travel Blogger να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου;

Για εμάς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι part time απασχόληση. Δυστυχώς η κατάσταση με τον covid τον τελευταίο καιρό έχει περιορίσει τα ταξίδια και ήταν δύσκολο να ζήσουμε μόνο με αυτό. Πριν την εποχή του covid ζούσαμε στην Κύπρο και το κάναμε full time.

Πως διαχειριστήκατε όλο αυτό το travel project μέσα στα lockdowns; Σε μια περίοδο όπου τα ταξίδια «πάγωσαν» σε μεγάλο βαθμό

Για εμάς ήταν πολύ δύσκολο γιατί όπως αναφέραμε και παραπάνω είχε ξεκινήσει στην Κύπρο να γίνεται φουλ ταιμ δουλειά. Συνεπώς έπρεπε να γυρίσουμε στις ‘κανονικές’ μας δουλειές. Τα ταξίδια μας έχουν περιοριστεί στην Ελλάδα και Ευρώπη και αναμένουμε την επόμενη χρονιά με αγωνία για να δούμε πως θα είναι τα πράγματα.

Πως θεωρείτε ότι θα είναι τα ταξίδια στην μετά-lockdown εποχή;

Είμαστε αρκετά αισιόδοξες και θεωρούμε ότι μετά από μία περίοδο ταξιδιωτικής ακινησίας ο κόσμος θα ξεκινήσει τα ταξίδια με μεγαλύτερη όρεξη. Επίσης ακόμη και κάποιοι που δεν ταξίδευαν τόσο συχνά ίσως τα εντάξουν περισσότερο στο πρόγραμμα τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πόσο εκτιμήσαμε όλοι μας αυτά που είχαμε πριν το lockdown. Είναι μία ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούν κάποιες αξίες όπως η εμπειρία ενός ταξιδιού.

Μπορείτε να μας δώσετε μερικά γρήγορα tips, για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει με low-budget;

Αρχικά πρέπει να αποφασίσεις το budget που θέλεις να διαθέσεις. 

Η πρώτη μας συμβουλή για low budget travel είναι να ερευνήσεις μέρη που είναι κατάλληλα για ταξίδια με χαμηλό προϋπολογισμό. Με άλλα λόγια η επιλογή του προορισμού. Μερικά μέρη είναι φυσικά πιο ακριβά ή φθηνότερα από τη χώρα μας. Ίσως είναι πιο εύκολο να φτάσεις κάπου όπου το νόμισμα μας έχει καλή αξία λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας ή κάπου που έχει χαμηλότερο κόστος ζωής από την Ελλάδα!

Σίγουρα θα λέγαμε σχεδιασμός του ταξιδιού όσο νωρίτερα γίνεται. 

Ετσι γλιτώνεις σίγουρα πολλά λεφτά από πτήσεις και διαμονή. 

Τα ταξίδια off-season (εκτός τουριστικής περιόδου), η χρήση των τοπικών μέσων συγκοινωνίας. Δοκίμασε να συνδεθείς με τους ντόπιους, γιατί θα μάθεις πράγματα για την πόλη – και θα βρεις ‘φθηνές’ επιλογές διαμονής, φαγητού, αξιοθεάτων – που ίσως να μην έχετε ανακαλύψει μόνος. 

Για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν πολλές επιλογές όπως couchsurfing, airbnb, housesitting, outdoor camping, carpooling, world packers. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + nine =