αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΔύο Travel Bloggers που έχουν ταξιδέψει ως το Πουκέτ, το Κάιρο και τη Νέα Υόρκη

Δύο Travel Bloggers που έχουν ταξιδέψει ως το Πουκέτ, το Κάιρο και τη Νέα Υόρκη

Είναι ζευγάρι, είναι Travel Bloggers και μαζί έχουν ταξιδέψει σε 43 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ο Στράτος Πλακωτάρης και η Αλίκη Δεληγιάννη είναι οι άνθρωποι πίσω από το Worth Every Mile.

Τώρα μιλούν στο It’s Possible για το πως αποφάσισαν να ασχοληθούν με το travel blogging, δίνουν τα δικά τους tips για οικονομικά ταξίδια, ενώ περιγράφουν και το περιστατικό που συνέβη όταν βρέθηκαν μπροστά σε δύο ανθρώπους με όπλα στις πυραμίδες της Γκίζας.

Πως προέκυψε η ιδέα να ασχοληθείτε με το travel blogging και μάλιστα ως ζευγάρι;

Το να ταξιδεύουμε και να ανακαλύπτουμε καινούρια μέρη ήταν ένα κοινό στοιχείο που μας έφερε πιο κοντά από τον πρώτο καιρό της σχέσης. Είχαμε παρόμοια bucket list με τα μέρη που θέλαμε να πάμε και ενώ είχαμε ήδη πάει σε κάποια μέρη μαζί, μας ήρθε η ιδέα για το travel blogging. Θέλαμε να δείξουμε σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται ότι τα ταξίδια είναι το πιο όμορφο χόμπι και ότι δεν χρειάζεται κάποιος να ξοδέψει μια περιουσία για να ταξιδέψει.

Θέλαμε μέσα από τα άρθρα μας, οι αναγνώστες να θελήσουν να επισκεφτούν τα μέρη για τα οποία γράφουμε και να δώσουμε συμβουλές για αυτά. Και έτσι δημιουργήσαμε το Worth Every  Mile.

Σε πόσες πόλεις του κόσμου έχετε ταξιδέψει ως σήμερα και ποιες σας εντυπωσίασαν περισσότερο;

Μετράμε μέχρι σήμερα 43 πόλεις μαζί, αλλά και χώρια. Η κάθε πόλη είναι ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο. Αυτές όμως που ξεχωρίσαμε είναι το Κάιρο, το Πουκέτ, αλλά και η Νέα Υόρκη. Η εμπειρία μας στο Κάιρο ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή καθώς ζήσαμε τον πολιτισμό τους, γνωρίσαμε αρκετά ενδιαφέροντες ανθρώπους (με κάποιους από τους οποίους έχουμε ακόμη επαφές) και μάθαμε πολλά για την ιστορία τους και το ένδοξο παρελθόν τους. Στο Πουκέτ αντίστοιχα ο πολιτισμός τους, το φαγητό, οι ναοί τους μας εντυπωσίασαν και είναι στα σχέδια μας να το ξαναεπισκεφτούμε. Όσο για την Νέα Υόρκη, τα κτίρια της, το Central Park αλλά και τα vibes της πόλης είναι όπως τα βλέπουμε στις ταινίες και ακόμα πιο ζωντανά. Έχει κάτι ξεχωριστό αυτή η πόλη και δικαίως κάποιοι την αποκαλούν το κέντρο του κόσμου.

Αν σας έλεγα να μας πείτε το πιο «περίεργο περιστατικό» που σας έχει τύχει σε κάποιο ταξίδι σας, ποιο θα μας λέγατε;

Αν και στα περισσότερα ταξίδια μας, έχουμε να πούμε από ένα περίεργο περιστατικό, αυτό που ζήσαμε στην περιοχή των πυραμίδων στην Γκίζα θα μας μείνει αξέχαστο. Μας είχε προτείνει ο οδηγός μας να μας κλείσει αυτός το tour με τις καμήλες σε έναν φίλο του και συμφωνήσαμε. Μας οδήγησε λοιπόν σε ένα μέρος όπου με σπαστά αγγλικά μας εξήγησαν το tour και μας πήγαν στις καμήλες. Όταν ανεβήκαμε στις καμήλες τα ζώα έβγαζαν παράξενες κραυγές αλλά μας είπαν ότι έτσι κάνουν κανονικά (πρώτη κόκκινη σημαία). Σε όλη την διαδρομή μέχρι την είσοδο των πυραμίδων μας έλεγε ο οδηγός να μην πούμε σε κανέναν την τιμή που δώσαμε για το tour και από που (δεύτερη κόκκινη σημαία).

Μπαίνοντας στην περιοχή των πυραμίδων μας σταμάτησαν φωνάζοντας δύο κύριοι με όπλα και μας ρωτούσαν πόσα δώσαμε και από που κλείσαμε το πακέτο. Αφού μας εξήγησαν ότι ήταν η τουριστική αστυνομία, τους δώσαμε τα στοιχεία που μας ζητούσαν.

Μας είπαν ότι η τιμή που είχαμε δώσει ήταν η διπλάσια από τις νόμιμες, βρήκαν τον οδηγό που μας είχε κλείσει το τουρ και πήραμε τα λεφτά μας πίσω. Στη συνέχεια μας οδήγησαν σε ένα χώρο εντός της Γκίζας και από εκεί κλείσαμε εκ νέου το νέο τουρ μας με ξεναγό στην μισή τιμή.

Έχει τύχει ποτέ να διαφωνείτε σε σχέση με την τοποθεσία κάποιου ταξιδιού ή τις δραστηριότητες που θα κάνετε εκεί; Και αν ναι, πως διαχειρίζεστε τέτοιες διαφωνίες;

Για την τοποθεσία των ταξιδιών δεν διαφωνούμε ποτέ καθώς έχουμε και οι δύο την ίδια τρέλα να τα δούμε όλα. Στις δραστηριότητες όμως υπάρχουν οι διαφορές μας. Ο Στράτος ψάχνει οτιδήποτε πιο extreme υπάρχει για να κάνουμε εκεί, ενώ εγώ θέλω να ανακαλύψω όσο περισσότερο γίνεται τον προορισμό.

Διαχειριζόμαστε τις διαφωνίες αυτές με συμβιβασμό να μην βουτήξουμε με κελί στον ωκεανό για να δούμε τους καρχαρίες, αλλά να κάνουμε scuba diving σε πιο ασφαλή βυθό, και να μην δούμε όλες τις αγορές μιας πόλης, αλλά να φάμε σε εκείνο το ψαγμένο παραδοσιακό εστιατόριο.

Αρκετοί θεωρούν ότι τα ταξίδια είναι ένα «ακριβό σπορ». Συμφωνείτε με αυτό; Και ποια tips θα δίνατε εσείς για να κάνει κάποιος οικονομικά ταξίδια;

Εμείς προσωπικά δεν θεωρούμε  τα ταξίδια ως κάτι το ακριβό. Σίγουρα απαιτείται ένα σεβαστό ποσό για την κάθε εξόρμηση. Από εκεί και πέρα όμως είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών. Το πόσο ακριβό είναι ένα ταξίδι είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό που διαμορφώνεται από τις επιθυμίες του εκάστοτε ταξιδιώτη.

Το μόνο που ισχύει σίγουρα (πλην προσφορών) είναι προφανώς ότι τα μακρινά ταξίδια κοστίζουν παραπάνω στο κομμάτι των εισιτηρίων. Από εκεί και έπειτα οι επιλογές είναι πλέον αναρίθμητες. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που παρέχουν για παράδειγμα προσιτές τιμές στο κομμάτι της διαμονής για όλα τα γούστα. Είτε κάποιος είναι backpacker, είτε θέλει μια πιο πολυτελή διαμονή. Οι δικές μας συμβουλές που θα δίναμε σε κάποιον για πιο οικονομικά ταξίδια είναι οι εξής: Να δοκιμάζουν τα ντόπια προϊόντα και όχι μόνο τις γνωστές αλυσίδες και μάρκες, να μην τρώνε στα πιο τουστικά εστιατόρια δίπλα από γνωστα μνημεία και γενικότερα να μην θέλουν να κάνουν τα πάντα νομίζοντας πως έτσι θα έχουν μια καλύτερη εμπειρία στην χώρα αυτή. Συνήθως τα μυστικά κάθε προορισμού κρύβονται στις λιγότερο τουριστικές συνθήκες.

Πως έχουν διαμορφωθεί τα ταξίδια στην εποχή του Covid-19; Και πως το διαχειρίζεστε εσείς όλο αυτό;

Στην προκειμένη φάση πλην επαγγελματικών λόγων, ή για λόγους υγείας τα ταξίδια πλέον θεωρούνται σχεδόν απαγορευτικά και δη για λόγους ψυχαγωγίας. Προσωρινά σίγουρα έχει ανατραπεί εντελώς η κατάσταση σχετικά με τα όσα γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι το οποίο ελπίζουμε προφανώς να είναι παροδικό και σύντομα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Κάτι που προφανώς περιμένουμε με αγωνία. Θέλουμε να είμαστε θετικοί αν και οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δυστυχώς μπορεί να αργήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − thirteen =