αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο 28χρονοι φέρνουν την τεχνητή νοηµοσύνη στο χωράφι και αλλάζουν τα δεδομένα

Δύο 28χρονοι φέρνουν την τεχνητή νοηµοσύνη στο χωράφι και αλλάζουν τα δεδομένα

Την τεχνητή νοηµοσύνη στο χωράφι φέρνουν οι Γιώργος Βαρβαρέλης και  Δηµήτρης Ευαγγελόπουλος (28 ετών και οι δυο), οι οποίοι, κατά την ενασχόληση µε τα χωράφια τους, διαπίστωσαν πως η τεχνολογία στον αγροτικό κλάδο είχε πολύ µικρή διείσδυση σε σχέση µε άλλους τοµείς. Έτσι, οι υποψήφιοι διδάκτορες στους κλάδους της µηχανικής όρασης και της γεωργίας ακριβείας αντίστοιχα, χρησιµοποιώντας ιδιωτικά κεφάλαια, αλλά και µε τη συµβολή του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας στον Βόλο, από το οποίο έλαβαν σηµαντική υλικοτεχνική βοήθεια, προχώρησαν στην ίδρυση της Augmenta και στη δηµιουργία µιας συσκευής “Plug & Play”, του Field Analyzer.

Όπως αναφέρει το Forbes, η συγκεκριµένη συσκευή αυτοµατοποιεί τις αγροτικές διαδικασίες όπως η λίπανση και ο ψεκασµός φυτοφαρµάκων, γλυτώνοντας χρήµατα από τους παραγωγούς από την αποφυγή υπερβολικής χρήσης χηµικών, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής τους. Η συσκευή αποτελείται από έξι πολυφασµατικές κάµερες και, όταν ο αγρότης ξεκινά την εργασία στο χωράφι του, έχει τη δυνατότητα να καταγράφει σε υψηλή ανάλυση (4Κ) τα φυτά σε πραγµατικό χρόνο και µέσω της ανάκλασης του φωτός, της ακτινοβολίας να “καταλαβαίνει” εάν υπάρχει, π.χ., έλλειψη αζώτου (λιπάσµατος) ή κάποια ασθένεια.

Σύµφωνα µε µελέτη του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, η τεχνολογία της Augmenta αυξάνει την παραγωγή κατά 12%, ενώ σε µεταγενέστερη έρευνα της εταιρείας καταγράφηκε 13% λιγότερη χρήση χηµικών.

Η εταιρία ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε Ευρώπη Και Αμερική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =