αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο 24χρονοι Έλληνες έφτιαξαν ένα ρομποτικό σύστημα που κάνει… high-tech τα χωράφια

Δύο 24χρονοι Έλληνες έφτιαξαν ένα ρομποτικό σύστημα που κάνει… high-tech τα χωράφια

Μια ρηξικέλευθη εφαρμογή γεωργίας ακριβείας, το ρομποτικό σύστημα ΚΥΤΙΟΝ, δημιούργησαν δύο τελειόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Διονύσιος Μπίτας και ο Νίκος – Κυριάκος Παπασταύρος, θέλοντας να δώσουν λύσεις σε προβλήματα της καλλιέργειας. 

Όπως διαβάζουμε στο Capital.gr, πρόκειται για ένα εναέριο σύστημα μέτρησης συνθηκών μικροκλίματος και πρόβλεψης ασθενειών, κατάλληλο για χρήση σε ανοικτές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες και απευθύνεται σε παραγωγούς, γεωπόνους & γεωργικούς συμβούλους, που επιθυμούν να βελτιώσουν τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας καλλιέργειας. Αντικαθιστά τα ακριβά και δύσκολα στην εγκατάσταση grid σενσόρων με ένα μικρό σε μέγεθος “κουτί”, που μπορεί να διαχειριστεί την άρδευση και την υδρολίπανση με χρήση νευρωνικών δικτύων. Προσφέρει φασματοσκοπική πρόβλεψη ασθενειών, κάνει χρήσιμες τηλεμετρήσεις, ενώ συγκεντρώνει, διαχειρίζεται και αξιολογεί δεδομένα μέσω ενός γραφικού περιβάλλοντος, το οποίο δεν απαιτεί στη χρήση του ιδιαίτερες τεχνολογικές γνώσεις.

https://www.economix.gr/wp-content/uploads/2020/08/w25-123143kytion1-696x392.jpg

Η εφαρμογή αφορά το:

KYTION Aeir: ένα πατενταρισμένο σύστημα που κινείται κατά μήκος συρματόσχοινου κάνοντας αυτόματα φασματοσκόπιση για πρόβλεψη ασθενειών αλλά και συλλέγοντας χρήσιμες μετρήσεις για έλεγχο της άρδευσης, με εφαρμογή σε θερμοκήπια. Καταργεί την ανάγκη και την πολυπλοκότητα χρήσης πολλαπλών αισθητήρων ενώ ταυτόχρονα μειώνει το κόστος, και

KYTION Gaia: Ένα ρομποτικό σύστημα 16 κλειδώσεων που μπορεί να κινηθεί ελευθέρα στο ανομοιόμορφο έδαφος οποιασδήποτε καλλιέργειας σε συνδυασμό με τα νευρωνικά δίκτυα της κάμερας που φέρει για να συλλέξει χρήσιμες μετρήσεις αλλά και για να επέμβει ενεργά στην καλλιέργεια αφαιρώντας ζιζάνια με τον ρομποτικό του βραχίονα.

Στην παρούσα φάση το ρομποτικό σύστημα ΚΥΤΙΟΝ λειτουργεί πιλοτικά στα εξής: Rezos Brands, θερμοκήπιο του Πανεπιστημίου Πατρών και θα εγκατασταθεί στην kb energy limited και την cretan greenhouses sa.

Ο Διονύσης, τελειόφοιτος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών – Πανεπιστήμιο Πατρών στα 14 του σχεδίασε και δημιούργησε από το μηδέν ηλεκτρικό μηχανάκι. Επίσης, έχει κατασκευάσει σύστημα που δημιουργεί φραπέ από την αρχή έως το τέλος σύμφωνα με την παραγγελία του χρήστη.

Ο Νικόλαος Κυριάκος είναι επίσης τελειόφοιτος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών – Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει δίπλωμα για πτήση επαγγελματικού drone σε γεωργικές εφαρμογές και έχει δημιουργήσει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στα πλαίσια της διπλωματικής του εργασίας. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − thirteen =