αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔύο φοιτητές κατάφεραν να ξεγελάσουν την Apple και να της αποσπάσουν 900.000 δολάρια

Δύο φοιτητές κατάφεραν να ξεγελάσουν την Apple και να της αποσπάσουν 900.000 δολάρια

Πήγαν να εξαπατήσουν την Apple, αλλά τους πήραν χαμπάρι! Ο λόγος για δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον που έστησαν απάτη σε βάρος του τεχνολογικού κολοσσού, κατορθώνοντας μάλιστα να της αποσπάσουν 900.000 δολάρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNBC, οι δύο νέοι, ο Quan Jiang και ο Yangyang Zhou, αποφάσισαν να στήσουν απάτη, βασιζόμενοι σε απομιμήσεις των iPhone.

Συγκεκριμένα, οι Quan Jiang και Yangyang Zhou κατηγορούνται πως έστειλαν χιλιάδες απομιμήσεις των iPhone στην εταιρεία προς… επιδιόρθωση, με την αιτιολογία ότι τα smartphone της Apple δεν ενεργοποιούνται!

Ως αντάλλαγμα, οι δύο φοιτητές λάμβαναν από την Apple δύο ολοκαίνουργια, αυθεντικά iPhone αφού το πρόβλημα που δήθεν ανέφεραν στην εταιρεία καλυπτόταν από την εγγύηση.

Σωρευτικά ως το τέλος του 2017 – και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά – οι δύο φοιτητές είχαν υποβάλλει χιλιάδες αιτήματα για επιδιορθώσεις των smartphones τους, στο πλαίσιο της εγγύησης που παρέχει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μόνο ο Jiang πρέπει να υπέβαλε περί τα 2.000 – 3.000 αιτήματα για επιδιόρθωση smartphones στην Apple.

«O άμεσος έλεγχος ενός iPhone που δεν ανοίγει, σύμφωνα με το αίτημα για επιδιόρθωση που έχει υποβληθεί, δεν είναι πάντα εφικτός. Δεν είναι λίγες οι φορές που η εταιρεία στέλνει ένα καινούργιο smartphone στον πελάτη, μέχρι το δήθεν προβληματικό να επιδιορθωθεί», τονίζουν οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η Apple να δεχθεί 1.493 iphone – «μαϊμούδες» για επιδιόρθωση και να στείλει προς αντικατάσταση νέες, αυθεντικές συσκευές! «Αν υπολογίσουμε ότι το κάθε iPhone κοστίζει περί τα 600 δολάρια, τότε η ζημιά για την Apple μεταφράζεται σε… 895.800 δολάρια!», καταλήγουν οι εισαγγελείς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο φοιτητές παραλάμβαναν τις απομιμήσεις από έναν «συνεργάτη» στην Κίνα. Μόλις, οι ίδιοι έπαιρναν τα αυθεντικά iPhone από την εταιρεία, τα έστελναν πίσω στην Κίνα, έτοιμα προς… πώληση!

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους απηύθυναν οι εισαγγελείς, ο Zhou κατηγορείται για ψευδείς δηλώσεις και βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο έως 10.000 δολάρια και ποινή φυλάκισης 5 ετών. Ο Jiang κατηγορείται για εμπορία παραποιημένων αγαθών και βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο έως 2 εκατ. δολάρια και ποινή φυλάκισης 10 έτη.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − eighteen =