αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο τακτικές για να κερδίζεις την εμπιστοσύνη ενός άλλου ατόμου μέσα σε δευτερόλεπτα

Δύο τακτικές για να κερδίζεις την εμπιστοσύνη ενός άλλου ατόμου μέσα σε δευτερόλεπτα

Για τον Chris Voss έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για ένα πρώην διαπραγματευτή του FBI. Ο ίδιος πέρασε 24 χρόνια στην υπηρεσία, πετυχαίνοντας την απελευθέρωση ομήρων που είχαν απαχθεί από εγκληματίες όπως ληστές τραπεζών και τρομοκράτες.

Πλέον παραδίδει τα «μυστικά» του μέσα από μερικά Masterclass που κάνει. Παρακάτω θα δεις δύο ενδιαφέροντα tips. Είναι δύο απλές τακτικές για να κερδίζεις την εμπιστοσύνη ενός άλλου ατόμου μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο Chris Voss το έχει καταφέρει ακόμα και με κακοποιούς. Εσύ μπορείς να το κάνεις σε μια επαγγελματική συνάντηση.

1# Ο «καθρέφτης»

Όχι, δεν χρειάζεται να βάλεις έναν καθρέφτη πάνω στο τραπέζι. Αλλά μπορείς να λειτουργήσεις εσύ… ως τέτοιος. Πως; Με την επανάληψη των λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποιεί το άλλο άτομο στη συνομιλία. Έτσι θα δείξεις ότι τον ακούς και τον καταλαβαίνεις. Σύμφωνα με τον Voss, ο «καθρέφτης» είναι πιο αποτελεσματικός όταν επαναλαμβάνετε μία, δύο ή τρεις λέξεις από τις τελευταίες που είπε η άλλη πλευρά.

2# «Αυτό είναι σωστό»

Μια από τις πιο χρήσιμες φράσεις που μπορείς να πεις σε μια διαπραγμάτευση είναι: «Αυτό είναι σωστό». Όχι «εσύ είσαι σωστός». Αλλά «αυτό είναι σωστό». Έτσι δείχνεις στην άλλη πλευρά ότι την ακούς και καταλαβαίνεις τα επιχειρήματα της. Ψυχοθεραπευτική έρευνα έχει δείξει το εξής: Τα άτομα που νιώθουν ότι ακούγονται, είναι τελικά πιο εύκολο να αλλάξουν την γνώμη τους. Και πιο ανοιχτοί στο να ακούσουν την άποψη του άλλου, πάνω σε μια διαπραγμάτευση.

Οι δύο παραπάνω απλές τακτικές, μπορούν φυσικά να εφαρμοστούς και συνδυαστικά μέσα σε μια συζήτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 1 =