αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔύο νέα δρομολόγια θα δούμε σε λίγες ημέρες στο τραμ της Αθήνας

Δύο νέα δρομολόγια θα δούμε σε λίγες ημέρες στο τραμ της Αθήνας

Θέμα ημερών είναι πλέον η παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, μετά και την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα. Όπως μεταδίδει το athenstransport.com, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση συστημάτων σε στάσεις της γραμμής προκειμένουν όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας μόλις η Αττικό Μετρό δώσει το πράσινο φως.

Η προσθήκη της επέκτασης μήκους 5,5 χλμ. στο κέντρο του Πειραιά πρόκειται να επιφέρει και αλλαγές στο πλέγμα των δρομολογίων του Τραμ και συγκεκριμένα τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχουν δει οι επιβάτες του μέσου από την έναρξη της λειτουργίας του το 2004.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, αναμένεται να λειτουργήσουν οι εξής δύο νέες γραμμές:

  • Γραμμή 6: Πικροδάφνη – Σύνταγμα, και
  • Γραμμή 7: Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιάς)

Με λίγα λόγια θα λειτουργεί μία γραμμή που θα ενώνει το κέντρο της Αθήνας με την παραλιακή ζώνη και θα φτάνει ως τον Άλιμο (Πικροδάφνη) και μία παραλιακή γραμμή που θα διασχίζει την «Αθηναϊκή ριβιέρα» από το λιμάνι του Πειραιά ως το Ασκληπιείο της Βούλας.

Η μετεπιβίβαση μεταξύ των δύο γραμμών θα γίνεται στη στάση Πικροδάφνη. Οι σχετικές εργασίες για μετατροπή της στάσης σε τερματική έχουν γίνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ενώ τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη και η μεταφορά εξοπλισμού από τη σημερινή τερματική στάση στο Σ.Ε.Φ. στη στάση Πικροδάφνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − thirteen =