αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο επιπλοποιοί στη Λάρισα αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κρίση… δημιουργώντας ξύλινα ποδήλατα

Δύο επιπλοποιοί στη Λάρισα αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κρίση… δημιουργώντας ξύλινα ποδήλατα

Η οικονομική κρίση προκάλεσε τεράστια προβλήματα και στους επαγγελματίες της Θεσσαλίας. Πολλοί αποφάσισαν είτε να μεταναστεύσουν σε χώρες του εξωτερικού, είτε να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να διατηρήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους. Κι ως φαίνεται το μυαλό του Έλληνα, η θέληση και το πείσμα, τους βοηθούν να σταθούν όρθιοι προσφέροντας κάτι το εναλλακτικό.

Η κρίση δημιούργησε αλυσιδωτά προβλήματα στους επαγγελματίες ξύλου και επίπλου. Είναι γνωστό εξάλλου, καθώς και στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου Επιπλοποιών Τρικάλων εκφράστηκε η γενική απογοήτευση των τοπικών επιπλοποιών, οι οποίοι βλέπουν χρόνο με το χρόνο τον όγκο της εργασίας τους να μειώνεται δραματικά.

Δυο επιπλοποιοί, οι Μιχάλης Βανακάρας  και Ιωάννης Πατσιούρης, ο πρώτος εξ’ αυτών με καταγωγή από το Ζάρκο της Φαρκαδόνας,  που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον νομό Λάρισας, βλέποντας τα τελευταία χρόνια την εργασία τους να μειώνεται, αποφάσισαν να δράσουν εναλλακτικά. Επεξεργάστηκαν την ιδέα της κατασκευής ξύλινων ποδηλάτων, τα οποία δεν διαφέρουν με ένα κανονικό ποδήλατο που κατασκευάζεται από μέταλλο. Και πραγματικά η ιδέα τους καρποφόρησε, καθώς στην επιχείρηση που διατηρεί στη Λάρισα ο Ιωάννης Πατσιούρης το όραμα έγινε πράξη.

Όπως διαβάζουμε στο Krinitrikalon.gr, το πρώτο ποδήλατο που κατασκεύασαν ονομάστηκε «Αίολος». Δημιουργήθηκε από τρία είδη ξύλου Δρυς, Κερασιά και Καρυδιά και ο σκελετός του ζυγίζει μόλις δύο κιλά και 800 γραμμάρια. Ένας σκελετός, ο οποίος δημιουργείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ενδιαφερόμενου, πελάτη, που διακρίνεται για την καινοτομία των υλικών και τη σχεδίαση μιας και το ξύλο αποκτά μορφή μορφή και ανθεκτικότητα. Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου με όλα τα εξαρτήματα, τροχούς φυσικά από λάστιχο και ακτίνες μεταλλικές, πλησιάζει 8 κιλά και τα 700 γραμμάρια. Ένα ποδήλατο το οποίο δεν το αισθάνεται ο ποδηλάτης κατά την βόλτα του καθώς λόγου του μικρού βάρους αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες σαν …αέρας.

Η δημιουργία των δυο επαγγελματιών άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και στο Τμήμα Επεξεργασίας Ξύλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα την Καρδίτσα όπου παρουσιάστηκε προσφάτως.

Οι κ.κ. Πατσιούρης και Βανακάρας δεν έμειναν εδώ. Επιδιώκοντας τις εξαγωγές  ήρθαν σε επαφή με τη γερμανική εταιρία «lucky Bike», παρουσιάζοντας τη δημιουργία τους και αναμένουν την απάντηση για ενδεχόμενη συνεργασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + four =