αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο Έλληνες και μία Ελληνίδα μπήκαν στη νέα Ευρωπαϊκή λίστα «30 Under 30» του Forbes

Δύο Έλληνες και μία Ελληνίδα μπήκαν στη νέα Ευρωπαϊκή λίστα «30 Under 30» του Forbes

Ελληνικό χρώμα έχει η Ευρωπαϊκή λίστα «30 Under 30» του Forbes για το 2022. Μπορεί να ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, όμως οι 300 οραματιστές που περιλαμβάνονται στη λίστα του Forbes «30 κάτω των 30» για το 2022 δεν το έβαλαν κάτω, καινοτομώντας και συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερα από 2 δισ. δολάρια χρηματοδότηση για τα εγχειρήματά τους – ποσό υπερδιπλάσιο από αυτό που άντλησαν οι συμμετέχοντες στην περσινή λίστα. Με αυτήν την υπερβάλλουσα ρευστότητα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 80% των φετινών συμμετεχόντων πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία είναι ώριμη για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Μέσα στην λίστα είναι φέτος 2 Έλληνες -ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Αλέξανδρος Άνθης- και μία Ελληνίδα -η Μαρίνα Ραφαήλ Βογιατζάκη. Ενώ μέσα είναι επίσης η Κύπρια, Ξένια Μισκουρίδου.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, εκπροσωπεί την Ελλάδα στον κλάδο της Τεχνολογίας. Γιος Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, ο Σταύρος συνίδρυσε τη Lendis, μια εταιρεία SaaS που επιτρέπει στους πελάτες να να διαχειρίζονται τα πάντα στο γραφείο τους: φορητούς υπολογιστές, iPhone, λογισμικό, ακόμη και έπιπλα γραφείου. Η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα 32 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series A με επικεφαλής την Keen Venture Partners και την Circularity Capital, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της (συμπεριλαμβανομένου του χρέους) σε περισσότερα από 90 εκατ. δολάρια.

Ο Αλέξανδρος Άνθης εκπροσωπεί τη χώρα μας στην κατηγορία “Επιστήμη και Υγεία”. Ο ερευνητικός υπότροφος του ETH Zurich, έχει αναπτύξει χειρουργικές κόλλες για την πρόληψη μεταχειρουργικών διαρροών, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σήψη και να αποδειχθούν θανατηφόρες. Ο Άνθης έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση άνω των 500.000 δολαρίων για να αναπτύξει την τεχνολογία αυτή μέσω της νεοφυούς εταιρείας Veltist που έχει συνιδρύσει. Τα ευρήματα και ο τρόπος λειτουργίας της χειρουργικής κόλλας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Advanced Functional Materials πέρυσι.

Στην κατηγορία “Τέχνες και Πολιτισμός” είναι η Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη. Η Μαρίνα, μέλος της έκτης γενιάς της οικογένειας Swarovski, ίδρυσε τη βιώσιμη εταιρεία πολυτελών τσαντών Marina Raphael, το 2018, η οποία έχει “κατακτήσει” διασημότητες όπως η Rita Ora και η Jessica Alba. Η εταιρεία της λειτουργεί με στόχο τη μηδενική δημιουργία απορριμμάτων. Η φίρμα αναμένεται να διπλασιάσει τις πωλήσεις φέτος, στα 2,6 εκατ. δολάρια.

Η λίστα σε αριθμούς

– Η μέση ηλικία τους είναι τα 27 έτη.
– Το 59% αυτών είναι ιδρυτές ή συνιδρυτές.
– Το 1% των συμμετεχόντων είναι μη δυαδικά άτομα, το 41% είναι γυναίκες και το 58% άνδρες.
– Συνολικά συγκέντρωσαν χρηματοδότηση μεγαλύτερη των 2 δισ. δολαρίων.
– Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ισπανία και η Ελβετία “φιλοξενούν” την πλειοψηφία των εταιρειών τους.
– Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Μόναχο, Μαδρίτη και Στοκχόλμη είναι αντίστοιχα οι πόλεις που εδρεύουν οι περισσότεροι εξ αυτών.
– Οι διάσημοι της φετινής λίστας έχουν συνολικά περισσότερους από 439 εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
– Το 70% των συμμετεχόντων θεωρούν πλεονέκτημά της ότι είναι κάτω των 30 ετών.
– Οι νέοι αυτοί επιχειρηματίες εργάζονται κατά μέσο όρο 62 ώρες την εβδομάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − four =