αρχικηVIRALΔωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό για συγκεκριμένες ώρες ανά ημέρα

Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό για συγκεκριμένες ώρες ανά ημέρα

Τη δυνατότητα να φορτίσουν δωρεάν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα έχουν όσοι ταξιδεύουν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, μετριάζοντας με αυτό τον τρόπο το κόστος ταξιδιού.

Το καθεστώς δωρεάν φόρτισης εφαρμόζεται στο ΣΕΑ Σείριος (ΣΕΑ Μαλακάσας) όπου έχουν τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία οι ταχυφορτιστές της Νέα Οδού, οι οποίοι αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου υβριδικού σταθμού φόρτισης οχημάτων στην Ελλάδα.

Η φόρτιση άνευ οικονομικής επιβάρυνσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ 9:00 – 18:00, με την ηλεκτρική ενέργεια να αντλείται από το φωτοβολταϊκό στέγαστρο των φορτιστών.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο σχεδιάστηκε και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τη Νέα Οδό, ενώ η εταιρεία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση των φορτιστών είναι η Easy Power.

Πρόκειται για ταχυφορτιστές της εταιρείας NEX2 που εδρεύει στην ιταλική πόλη Βιτσέντσα (60 χλμ. ανατολικά του Μιλάνου), με τη μέγιστη ισχύ τους να ανέρχεται σε 100 kW (2 X 50 kW).

Οι δύο από τους συνολικά 4 φορτιστές (ένας σε κάθε πάρκινγκ) θα υποστηρίζουν φόρτιση αποκλειστικά με καλώδιο CCS, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβατοί τόσο με καλώδιο CCS όσο και CHAdeMO. Κάθε φορτιστής θα μπορεί να φορτίζει δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα.

Προσώρας οι φορτιστές βρίσκονται σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του κοινού.

Πηγή: carandmotor.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =