αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔυσκολεύεσαι να ανοίξεις συζήτηση με κάποιον; Εδώ είναι 5 τρόποι

Δυσκολεύεσαι να ανοίξεις συζήτηση με κάποιον; Εδώ είναι 5 τρόποι

Συχνά μιλάμε για το networking. Ναι, το δίκτυο που χτίζουμε γύρω μας παίζει τον ρόλο του στην επαγγελματική διαδρομή μας- και όχι μόνο. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερη παρέα. Και φυσικά, οι άνθρωποι που έχουμε στο δίκτυο μας μπορούν να μας ανοίξουν πόρτες.

Αλλά πριν φτάσεις σε όλα αυτά, υπάρχει ένα άλλο βασικό βήμα: Πως θα γνωρίσεις καλύτερα κάποιον; Πως θα ανοίξεις συζήτηση με κάποιον που δεν γνωρίζεις καθόλου ή τον γνωρίζεις λίγο; Αρκετοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ανοίξουν συζητήσεις και να χτίσουν σχέσεις. Ακόμα και με άτομα που συναντούν καθημερινά στον ίδιο χώρο.

Εδώ είναι 5 τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις.

Ρώτα την γνώμη του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει

Όλοι μας έχουμε μια γνώμη για αρκετά ζητήματα, επομένως μπορείς πάντα να ανοίξεις μια συζήτηση με τον διπλανό σου ή τον συνάδερφό σου στην δουλειά, ζητώντας του τη γνώμη του για κάτι γενικό. Αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο, μπορείς να ρωτήσεις πώς θα βελτιώσεις κάτι που εκείνος ξέρει καλύτερα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κινήσου έξυπνα με ερωτήσεις για το φαγητό ή τη μουσική.

Ζήτα συμβουλές

Αυτό πάει πακέτο με ένα κοπλιμέντο, οπότε σίγουρα είναι bonus, μιας και ο συνομιλητής σου θα κολακευτεί. Μπορείς να πεις για παράδειγμα: Πολύ ωραίο το blog που έχεις φτιάξει. Πως θα μπορούσα και εγώ να ξεκινήσω κάτι τέτοιο;

Κάνε μια πολύ εύκολη ερώτηση

Εδώ μπαίνουν πολλά. Μπορείς να ρωτήσεις, για παράδειγμα, περισσότερες πληροφορίες για μία ανάρτηση ή μια φωτογραφία που ανέβασε κάποιος στα social media. Είναι πιθανό να την είδες- όπως και πολλοί άλλοι. Οπότε δεν θα αιφνιδιάσεις τον συνομιλητή σου.

Απόφυγε τα κλισέ

Ακόμα και στον τομέα της επικοινωνίας, υπάρχουν ορισμένα κλισέ που είναι πλέον βαρετά. Ερωτήσεις όπως: «Λες να βρέξει;» ή «Δεν ήταν αποτυχία το χθεσινό match;» ακούγονται βαρετές και σίγουρα θα απαντηθούν αλλά δεν θα ανοίξουν συζήτηση με αποτέλεσμα η προσπάθειά σου να τελειώσει πριν καν αρχίσει.

Σχολίασε κάτι στον χώρο που βρίσκεστε

Θα μπορούσε να είναι η μουσική, ή κάτι στη διακόσμηση που σου τράβηξε το μάτι. Θέλει μόνο λίγη προσοχή, για να μη μείνεις στο «φοβερός αυτός ο πίνακας!»-«ναι, τέλειος»-σιωπή. Διάλεξε κάτι που μπορείς να το συνδέσεις με κάτι άλλο, του τύπου «άκουσα ότι [το γκρουπ το κομμάτι του οποίου παίζει] θα έρθουν για συναυλία», που ανοίγει κουβέντα για μουσικά ακούσματα/ συναυλίες κλπ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + seventeen =