αρχικηVIRALΔυο Ελληνικές παραλίες μέσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη

Δυο Ελληνικές παραλίες μέσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη

Δύο ελληνικές παραλίες φιγουράρουν ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς στην Ευρώπη, σύμφωνα με λίστα του European Best Destinations, με τη μία μάλιστα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Πρόκειται για μεγάλες σε έκταση παραλίες, στις οποίες η διατήρηση των αποστάσεων θεωρείται εφικτή, στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού.

Ανάμεσα στα κριτήρια για την επιλογή των παραλιών, ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή, το μέγεθος της ακτής και τα τετραγωνικά που αναλογούν σε κάθε λουόμενο. Σε ό,τι αφορά στους προορισμούς, ελήφθησαν υπ’ όψιν η διάθεση καταλυμάτων, αλλά και η ύπαρξη μονάδων υγείας στην περιοχή.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, με μήκος 22 χιλιόμετρα και πλάτος 80 μέτρα, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Πρέβεζα διαθέτει καταλύματα, ενώ σε εστιατόρια και καταστήματα ισχύουν μέτρα προστασίας για αποφυγή του συγχρωτισμού.

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται η παραλία Χαλικούνας στην Κέρκυρα. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για μία υπέροχη παραλία σε ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά, το οποίο διαθέτει υποδομές για τη φιλοξενία επισκεπτών. Το European Best Destinations στέκεται στο γεγονός πως έχουν ληφθεί μέτρα προφύλαξης για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το European Best Destinations:

  1. Μονολίθι, Πρέβεζα,
  2. Comporta, Alentejo, Πορτογαλία,
  3. Χερσόνησος Hel, Πολωνία,
  4. Porto Santo, Μαδέρα, Πορτογαλία,
  5. Χαλικούνας, Κέρκυρα,
  6. Ghajn Tuffieha, Μάλτα,
  7. Meia Praia, Λάγκος, Αλγκάρβε, Πορτογαλία,
  8. Jurmala, Λετονία,
  9. Nida, Λιθουανία,
  10. Binz, Ρύγκεν, Γερμανία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − one =