αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔυνατό μπάσιμο της Amazon στην Ελλάδα- Ποια περιοχή τσεκάρει για να δημιουργήσει κέντρο αποθήκευσης και διανομής

Δυνατό μπάσιμο της Amazon στην Ελλάδα- Ποια περιοχή τσεκάρει για να δημιουργήσει κέντρο αποθήκευσης και διανομής

Επενδυτικές ευκαιρίες φαίνεται ότι βλέπει η Amazon στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη και την εκτίναξη του ηλεκτρονικού εμπορίου που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο αμερικανικός κολοσσός «σκανάρει» εδώ και καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», την περιοχή του Θριασίου για τη δημιουργία κέντρου αποθήκευσης και διανομής. Αυτή η περιοχή δεν επιλέχθηκε τυχαία μιας και προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι και σε μεγάλους οδικούς άξονες.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές κινήσεις της εταιρίας πάνω σε αυτό το κομμάτι. Ένα εγχείρημα που πάντως αν πραγματοποιηθεί μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας, όσο και στη διεθνή παρουσία της χώρας, δημιουργώντας ουσιαστικά έναν κόμβο εδώ.

Αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική κίνηση της Amazon επί ελληνικού εδάφους. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη συσταθεί η «Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.»., με έδρα το Χαλάνδρι, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας θα περιλαμβάνονται οι cloud υπηρεσίες της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού, Amazon Web Services (AWS). 

H AWS παρέχει λύσεις κι υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκοσμίως και μέχρι στιγμής έχει παρουσία στη Στοκχόλμη, στην Ιρλανδία, στο Λονδίνο στο Παρίσι και στη Φρανκφούρτη ενώ στις αρχές του έτους άνοιξε γραφείο στο Μιλάνο και ήδη ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο στην περιοχή της Ισπανίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 4 =