αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔυνατό μπάσιμο: Πληρότητα ως και 100% τα ΣΚ στον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης

Δυνατό μπάσιμο: Πληρότητα ως και 100% τα ΣΚ στον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης

Με πληρότητα που φτάνει το 100% τα Σαββατοκύριακα, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, αφού ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του επενδυτικού πλάνου αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ. Οι συνολικές επενδύσεις θα ανέλθουν στα 200 εκατ., πέραν των 444 εκατ. που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του εμβληματικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ηδη δρομολογείται η δεύτερη φάση των επενδύσεων, που θα περιλαμβάνει τη μαρίνα και την παραλία Astir Beach, και οι οποίες αντιστοιχούν περίπου σε 30 εκατ. ευρώ.

Στην παρούσα φάση ολοκληρώνεται το κομμάτι των εγκρίσεων για τη μαρίνα, που θα γίνουν μέσω Προεδρικού Διατάγματος, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει 100 θέσεις ελλιμενισμού και πρόκειται να αποκτήσει δυνατότητα ελλιμενισμού mega yacht με τα έργα να δρομολογούνται για την επόμενη σεζόν.

Το ριζικά αναβαθμισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόου, εκ των οποίων λειτουργούν ήδη περίπου τα 170, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν όλα. Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 εκτιμάται επίσης πως θα έχει ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Το επενδυτικό πλάνο, που συνολικά ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ μαζί με το κόστος εξαγοράς του συγκροτήματος, περιλαμβάνει την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την ευρύτερη ανάδειξη του προορισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχουν ήδη πουληθεί τουλάχιστον 4 εξ αυτών και βρίσκονται ήδη στη φάση της οριστικοποίησης των αρχιτεκτονικών τους σχεδίων. Η ζήτηση είναι κατά δήλωση της εταιρείας πολύ μεγάλη, αλλά οι τιμές διάθεσής τους παραμένουν αδιευκρίνιστες, εξαιτίας της εμπιστευτικότητας των συμβάσεων με τους αγοραστές.

Η ανάπλαση του Αστέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα, και ένα από τα πιο σύνθετα έργα αξιοποίησης ακινήτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ενδυνάμωση της θέσης της χώρας στον διεθνή τουριστικό χάρτη, δηλώνει ο Στέλιος Κουτσιβίτης, διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ. Ο επικεφαλής της επιχείρησης, ο οποίος «τρέχει» και το επενδυτικό πρόγραμμα, υπογραμμίζει την ικανοποίηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας AGC Equity Partners για τη συνεργασία της με τη Four Seasons και δηλώνει βέβαιος πως «με την υπογραφή της θα προσδώσουμε μια νέα προοπτική για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα». Από την πλευρά του ο διευθυντής του ξενοδοχείου και κορυφαίο στέλεχος της Four Seasons Σαμ Ιωαννίδης σημειώνει πως ο Αστέρας αποτελεί πλέον ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η αλυσίδα στον κόσμο και σύντομα θα αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος προορισμός στη Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Four Seasons εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα και ήδη πραγματοποιεί επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς ξεκαθάρισε επίσης πως η μετοχική σύνθεση της ιδιοκτήτριας του συγκροτήματος παραμένει ως έχει, με βασικούς μετόχους κρατικά επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, άλλα αραβικά κεφαλαία και τον τούρκικο όμιλο Dogus.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 1 =