αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔυνατό μπάσιμο κάνει η Γερμανία: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ σε όλα τα βενζινάδικα

Δυνατό μπάσιμο κάνει η Γερμανία: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ σε όλα τα βενζινάδικα

Η Γερμανία αποφάσισε να κάνει υποχρεωτική την ύπαρξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε κάθε πρατήριο καυσίμων στη χώρα. Το νέο μέτρο θα στηριχτεί οικονομικά ως μέρος της οικονομικής ανοικοδόμησης της Γερμανίας, ύψους €130 δισεκατομμυρίων και σκοπό έχει να αφαιρέσει το άγχος της φόρτισης του οχήματος κάθε φορά που ο χρήστης του αποφασίζει να κάνει μια διαδρομή μεγαλύτερη από την εμβέλεια της μπαταρίας του.

Επιπλέον, η κίνηση αυτή θα αυξήσει τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων σε συνδυασμό με την αύξηση των φόρων στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα ορυκτών καυσίμων. Από τα 168.148 αυτοκίνητα που καταγράφηκαν το Μάιο στο Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας, μόλις το 3.3% ήταν ηλεκτρικά.

Ξέρουμε πως το 97% των λόγων που δεν αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το άγχος της εμβέλειας. Η κίνηση της Γερμανίας είναι ένας τρόπος να καταπολεμήσουμε αυτό το άγχος, μιας και σημαίνει ότι κάποιο βενζινάδικό θα είναι πάντα ανοιχτό. – Diego Biasi, Πρόεδρος Quercus Real Assets

Μέχρι το Μάρτιο του 2020, η Γερμανία είχε 27.730 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ για να εξυπηρετήσει μία μαζική αγορά αυτών, χρειάζεται 70.000 σταθμούς φόρτισης και 7.000 σταθμούς ταχείας φόρτισης, σύμφωνα με το BDEW, το γερμανικό οργανισμό βιομηχανιών ενέργειας και ύδατος.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 4 =