αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔυνατότητες επιχειρηματικής δικτύωσης με τη Φινλανδία για 6 καινοτόμες ελληνικές εταιρείες

Δυνατότητες επιχειρηματικής δικτύωσης με τη Φινλανδία για 6 καινοτόμες ελληνικές εταιρείες

Εκπρόσωποι 6 καινοτόμων ελληνικών εταιρειών, από τους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, των κατασκευών και της υψηλής τεχνολογίας, και συγκεκριμένα οι FARAD SA, Intracom Telecom, MEDITERRANEAN GAS S.A., NanoPhos SA, Prisma Electronics, ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ, συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, στο πρόσφατο ταξίδι του στο Ελσίνκι.

Η Enterprise Greece συνδιοργάνωσε με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ελσίνκι την επιχειρηματική αποστολή, της οποίας τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κορυφαίες φινλανδικές εταιρείες όπως Nokia, Wärtsilä, ABB και Peikko Group Polar Night Energy, Tam Turbo, St1, Cargotec, Kemwatec, Deltamarin, Helsinki Shipyard, Nokia, Finnvera, EK – Confederation of Finnish Industries, Finnish Maritime Industries και Finnish Technology Industries.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στις συναντήσεις δικτύωσης μεταξύ των ελληνικών και φινλανδικών εταιρειών, διαπιστώθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος συναντήθηκε με την ομόλογό του, γενική διευθύντρια και διευθύνουσα σύμβουλο του Business Finland, Νίνα Κόπολα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών προς όφελος του εμπορίου και των επενδύσεων.

Επιπλέον, οι ελληνικές επιχειρήσεις επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του φινλανδικού Ταμείου Καινοτομίας SITRA και τις εγκαταστάσεις της Wartsila που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη σε καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής και κυκλικής οικονομίας για τους κλάδους ναυτιλίας και ενέργειας και εκφράστηκε το ενδιαφέρον για περαιτέρω συζητήσεις, για την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + eleven =