αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔιψήφια αύξηση τιμών στο σουβλάκι. Αφίσα του Σωματείο Ψητοπωλών καλεί τους πολίτες… να στηρίξουν (Εικόνα)

Διψήφια αύξηση τιμών στο σουβλάκι. Αφίσα του Σωματείο Ψητοπωλών καλεί τους πολίτες… να στηρίξουν (Εικόνα)

Aψηφώντας την Επιτροπή Ανταγωνισμού που έχει αρχίσει ήδη σχετική έρευνα, ψητοπωλεία που καλύπτονται από την ομπρέλα του Σωματείου Ψητοπωλών, άρχισαν ήδη τις αυξήσεις τιμών στο σουβλάκι και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό.

Ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε στις 24 Απριλίου εξέδωσε ανακοίνωση για να αναγγείλει την έναρξη έρευνας και να υπενθυμίσει ότι απαγορεύονται από τον νόμο και τον Ανταγωνισμό όλες οι αποφάσεις Ενώσεων επιχειρήσεων για τον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό των τιμών, το Σωματείο Ψητοπωλών κυκλοφόρησε σε επιχειρήσεις που είναι μέλη του αφίσα η οποία αναγγέλλει αυξήσεις τιμών απο την 1η Μαϊου.

Η αφίσα αυτή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το economistas, αναγγέλλει «τροποποιήσεις στις τιμές των προϊόντων λόγω αύξησης της τιμής των κρεάτων διεθνώς» και με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να δικαιολογηθούν πολύ μεγάλες ανατιμήσεις.

Στην περίπτωση του προαναφερόμενου κεντρικού ψητοπωλείου του Γέρακα, η ανατίμηση έφτασε τα 0,40 λεπτά που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των 2,50 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διψήφιο ποσοστό κυμαίνονται οι αυξήσεις που καταγράφονται και πολλά ακόμη ψητοπωλεία της αγοράς, με την κάλυψη του Σωματείο Ψητοπωλών.

Το economistas προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει σχολιασμός για το θέμα.

soyblaki.jpg

Οι εναρμονισμένες πρακτικές για τη διαμόρφωση των τιμών απαγορεύονται… δια ροπάλου από το νόμο για τον ανταγωνισμό. Στις 24 Απριλίου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε πώς «κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι από 1η Μάιου 2019, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ξεκίνησε αυτεπάγγελτο έλεγχο στα πλαίσια του οποίου διερευνάται κατά πόσο οι αναφερόμενες στα εν λόγω δημοσιεύματα ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seven =