αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔικαστική απόφαση: Εργαζόμενη με χαμηλό εισόδημα απαλλάχτηκε από χρέη 181.500 ευρώ προς τράπεζες

Δικαστική απόφαση: Εργαζόμενη με χαμηλό εισόδημα απαλλάχτηκε από χρέη 181.500 ευρώ προς τράπεζες

Τέλος στον εφιάλτη των χρεών, των προειδοποιήσεων με κατασχέσεις και στον φόβο για το αύριο που ξημερώνει για 42χρονη Βολιώτισσα, μητέρα δύο ανήλικων τέκνων, που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και αμείβεται με πολύ χαμηλό εισόδημα.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr το Ειρηνοδικείο Βόλου έκανε αποδεκτή την ένταξή της στον νόμο Κατσέλη με οριστική απόφαση και την απάλλαξε από το σύνολο των χρεών της προς τις τράπεζες, ύψους 181.500 ευρώ, ορίζοντας μηδενικές μηνιαίες καταβολές προς τους πιστωτές της.

Κρίνοντας ότι έχει περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών της, προστάτευσε από πλειστηριασμό το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, που έχει, ένα εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχιο στη Νέα Ιωνία.

Η 42χρονη είδε τα εισοδήματά της να μεταβάλλονται ραγδαία λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και άλλων αστάθμητων παραγόντων, αφού ο γάμος της με τον πρώτο της σύζυγό λύθηκε.

Οταν ξέσπασε η οικονομική κρίση είχε χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ προς τέσσερις τράπεζες. Το ετήσιο εισόδημά της έφθανε στις 15.849 ευρώ και του πρώην συζύγου της στις 16.853, έχοντας από κοινού μηνιαίο εισόδημα 2.725 ευρώ. Στην πορεία είδε τα πάντα να ανατρέπονται.

Το μηνιαίο εισόδημά της μειώθηκε στα 560 ευρώ, ενώ του δεύτερου συζύγου της είναι 536 ευρώ.

Η δικηγόρος της Κωνσταντίνα Ευσταθίου τονίζει ότι τα οικογενειακά της εισοδήματα δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των δανειακών της υποχρεώσεων, καθώς είναι μητέρα δύο ανήλικων τέκνων και το συνολικό μηνιαίο εισόδημα της ίδιας και του δευτέρου συζύγου της ανέρχεται στο ποσό των 1.096 ευρώ.

«Αφού κλήθηκε από το Δικαστήριο, από το έτος 2017 άλλες τρεις φορές (τα έτη 2019, 2020 και 2021) ώστε να διαπιστωθεί ότι τα οικογενειακά της εισοδήματα δεν αυξήθηκαν, το Ειρηνοδικείο Βόλου αποφάνθηκε οριστικά ότι πρέπει να προσδιοριστούν μηδενικές καταβολές για την αιτούσα.

Η κρινόμενη αίτηση έγινε αποδεκτή ως βάσιμη κατ΄ ουσίαν και μετά την παρέλευση της πενταετίας θα επέλθει η οριστική απαλλαγή της αιτούσας από τα χρέη της έναντι των πιστωτών της (κατ΄ αρ. 11 παρ. 1 Ν. 3869/2010)», σημειώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =