αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔικαστής ακύρωσε αμοιβή 55,8 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Δικαστής ακύρωσε αμοιβή 55,8 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Tην ακύρωση της συμφωνίας αμοιβής 55,8 δισ. δολαρίων στον Ελον Μασκ από την Tesla αποφάσισε δικαστής στην πολιτεία του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ως υπερβολική. Εάν η απόφαση «επιβιώσει» από οποιαδήποτε πιθανή έφεση, το διοικητικό συμβούλιο της Tesla θα πρέπει να καταλήξει σε ένα νέο πακέτο αποζημίωσης για τον Μασκ.

Είχε προηγηθεί μήνυση από τον μέτοχο της εταιρείας Ρίτσαρντ Τορνέτα πριν από πέντε χρόνια, με την οποία υποστήριζε ότι η εν λόγω πληρωμή ήταν υπερβολική.

Η δικαστής Κάθαλιν ΜακΚόρμικ αποφάσισε ότι η έγκριση της συμφωνίας αμοιβής από το διοικητικό συμβούλιο της Tesla ήταν «βαθιά προβληματική».

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» o Μασκ έγραψε: «Ποτέ μην εντάξετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ».

Η εν λόγω συμφωνία αμοιβής ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία και βοήθησε τον Μασκ να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Στο πλαίσιο της δίκης, η οποία διήρκεσε μία εβδομάδα, διευθυντικά στελέχη της Tesla υποστήριξαν ότι η συμφωνία έγινε προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ένας από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματίες στον κόσμο θα συνέχιζε να εστιάζει την προσοχή του στην εταιρεία.

Η δικαστής, ωστόσο, αποφάσισε ότι τόσο η Tesla όσο και οι δικηγόροι του Μασκ «δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι η ψηφοφορία των μετόχων ήταν πλήρως ενημερωμένη» και ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε «εκτεταμένες επαφές με τα άτομα που ανέλαβαν τη διαπραγμάτευση από την πλευρά της Tesla».

«Συνεπαρμένο από τη ρητορική του “όλα άνω κάτω” ή ίσως από το λαμπερό βλέμμα και το ύφος του σούπερ σταρ Ελον Μασκ, το διοικητικό συμβούλιο δεν έθεσε ποτέ το ερώτημα των 55,8 δισ. δολαρίων: “Ηταν όντως απαραίτητο αυτό το σχέδιο για να διατηρήσει τον Μασκ η Tesla και να πετύχει τους στόχους της;”» έγραψε η δικαστής στην απόφασή της.

«Δεδομένου ότι η δικαστής διαπίστωσε πως ο Μασκ είχε τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί μια τέτοια συναλλαγή», δήλωσε στο BBC ο Μπράιαν Κουίν, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Κολεγίου της Βοστώνης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =