αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔιεκόπη ο διαγωνισμός για την Πολιτεία Καινοτομίας στην οδό Πειραιώς. Δεν πείσθηκαν οι εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Διεκόπη ο διαγωνισμός για την Πολιτεία Καινοτομίας στην οδό Πειραιώς. Δεν πείσθηκαν οι εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Δεν προχώρησε τελικά ο διαγωνισμός για το φιλόδοξο έργο-ΣΔΙΤ που αφορά στην ανάπτυξη για μια Πολιτεία Καινοτομίας στην οδό Πειραιώς στο πρώην κτίριο της ΧΡΩΠΕΙ. Η διαδικασία διακόπηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, οι όροι του διαγωνισμού και η διάρκεια του έργου δεν φαίνεται τελικά να έπεισαν τις εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Να θυμίσουμε πως στην διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, Intrakat, Dimand.

Βέβαια και πάλι σύμφωνα με πληροφορίες δεν εγκαταλείπεται το σχέδιο, καθώς θα υπάρξει επαναδημοπράτηση του έργου με πιο ελκυστικούς όρους για τους επενδυτές προκειμένου αυτή τη φορά να ευτυχήσει να ολοκληρωθεί και να προχωρήσει σε υλοποίηση. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η επαναδημοπράτηση του έργου θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2021 με την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους πέρασε στη Β` φάση. Παράλληλα είχε προχωρήσει και η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης με τη ΣΜΠΕ ενώ αναμένονταν και να περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού, γεγονός που τελικά δεν συνέβη.

Η επένδυση ήταν ύψους 100 εκατ. ευρώ. Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην προκήρυξη του νέου διαγωνισμού ΣΔΙΤ όπου θα διαπιστωθεί τι έχει αλλάξει προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση επενδυτών και να προχωρήσει το έργο αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =