αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔιαπραγματεύσεις… για τα 2.000 ευρώ- Τι ζητά η Αττική Οδός να υπογράψουν οι οδηγοί

Διαπραγματεύσεις… για τα 2.000 ευρώ- Τι ζητά η Αττική Οδός να υπογράψουν οι οδηγοί

Περίπου σε 3.500 υπολογίζονται τα οχήματα που θα λάβουν την «παροχή» (καθώς δεν πρόκειται για αποζημίωση, με τη νομική έννοια) των 2.000 ευρώ. Το Δημόσιο, διά του υπουργείου Υποδομών, άσκησε χθες πίεση στην «Αττική Οδό» να παρουσιάσει μέχρι αύριο ένα σχέδιο για τον τρόπο πιστοποίησης από πλευράς πολιτών και αποζημίωσης από πλευράς εταιρείας, προκειμένου η καταβολή να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, «αγκάθι» αποτελεί το αίτημα της εταιρείας η καταβολή των 2.000 ευρώ ανά όχημα να συνεπάγεται παραίτηση από κάθε άλλη αξίωση, όπως για παράδειγμα ζημιές επί του οχήματος, κάτι που το υπουργείο Υποδομών απέρριψε.

Η πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της «Αττικής Οδού», είχε ως θέμα τον χρόνο και τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η «Αττική Οδός» εκτίμησε ότι τα οχήματα των οποίων οι οδηγοί/ιδιοκτήτες δικαιούνται αποζημίωση είναι περίπου 3.500, εκ των οποίων περί τα 600 έχουν ήδη πιστοποιηθεί. Υπάρχουν όμως πολλά ζητήματα σε εκκρεμότητα. Κατ’ αρχάς πώς θα πιστοποιηθούν όσα οχήματα μπήκαν στην Αττική Οδό μετά τις 12.30 μ.μ. (οπότε σταμάτησε η είσπραξη διοδίων, άρα δεν διαθέτουν κάποιο αποδεικτικό), καθώς η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν έχουν καταγραφεί από τις κάμερες στα διόδια. Ενα δεύτερο ζήτημα αφορά τι θα συνεπάγεται η καταβολή των 2.000 ευρώ. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ζήτησε η είσπραξη του ποσού να γίνεται με την υπογραφή εγγράφου, ότι ο εισπράττων παραιτείται από κάθε άλλη αξίωση από την «Αττική Οδό».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από την εταιρεία να καταθέσει μέχρι αύριο ένα σχέδιο για την καταβολή της «παροχής», με σκοπό αυτή να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα (η εταιρεία ζήτησε περισσότερο χρόνο, επικαλούμενη την ανάγκη να ξεκαθαρίσει αν η καταβολή θα γίνει από την «Αττική Οδό» ή τις «Αττικές Διαδρομές», αν θα καλύπτεται από την ασφάλιση της εταιρείας έναντι τρίτων κ.λπ.). Επίσης απέρριψε το αίτημα της εταιρείας περί παραίτησης από άλλες αξιώσεις, φαίνεται όμως ότι στο θέμα αυτό θα υπάρξει συνέχεια μέσω των νομικών τμημάτων των δύο πλευρών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + eight =