αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔιανομέας- freelancer του efood έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας

Διανομέας- freelancer του efood έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας

Ένας διανομέας του efood έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας, σε εργατικό ατύχημα που είχε στις 12:30 π.μ. τα ξημερώματα του Σαββάτου 08/01/2022. «Η εταιρεία εφόσον έγινε εν ώρα εργασίας το ατύχημα γνώριζε από τη πρώτη στιγμή, όμως επέλεξε να μην ενημερώσει συγκεκριμένα ώστε να αποφύγει το χαρακτηρισμό του εργατικού ατυχήματος και ό,τι ευθύνες συνεπάγονται» σημειώνει σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων νομού Αττικής.

Και συμπληρώνει: «Ο συνάδελφος ήταν διανομέας freelancer, δούλευε ως «συνεργάτης», πληρωνόταν με το κομμάτι και δούλευε κάτω από τις γνωστές και απαράδεκτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας όπως:

Τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας, τη γενίκευση του «συνεργατικού μοντέλου», την απαράδεκτη αξιολόγηση, τις τεράστιες αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, τις άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως και την ατομική ευθύνη σχετικά με τη συντήρηση των οχημάτων .

Ένα πράγμα έχουμε σίγουρο, ότι όπως δε συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, έτσι δε θα συμβιβαστούμε και με το θάνατο.

Δε θα δεχτούμε να  βρεθούν κι άλλοι  στη θέση όσων έχασαν τη ζωή τους ή σακατεύτηκαν την ώρα της δουλειάς, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της Υγείας μας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =